Odjidja-Ofoe nakon potpisa za Hajduk: 'Livaja mi je bio suparnik u Grčkoj, znam mu kvalitetu'

Trebalo je malo, ipak oko sat vremena, da Hajduk nakon objave najavnog videa donese i prve reakcije te informacije oko potpisa Supruga Odjidja-Ofoea za splitski klub, ali dočekali smo i to. 34-godišnji Belgijac, dakle, potpisao je jednogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još jednu.

Što se broja na dresu tiče, Ofoe je zadužio ‘osmicu’ koja je posljednjih godina pripadala Stefanu Simićua sudeći po prvoj izjavi ovog prekaljenog veznjaka, čini se da dobro zna gdje iu kakav klub dolazi.

“Imam prijatelje koji su već tu u klubu ili koji poznaju klub pa sam ih pitao za informacije i sve što smo rekli u Hajduku bilo je jako pozitivno”, rekao je za klupske stranice. “Dijelio sam svlačionicu s Lovrom Kalinićem u gospodin i jedva ga čekam opet vidjeti. Marko Livaja bio je moj suparnik u Grčkoj kad sam igrao za Olympiakos. Znam njegove kvalitete i sretan sam što ćemo sada igrati zajedno.”

Osim Kalinića i Livaje, jasna poveznica s Club Bruges On mu je i trener u Belgiji Ivan Leko. Ne, maštu hajdukovaca zagolicat će i još jedan bivši mu suigrač iz Bruggea, Ivan Perišić koji je brže-bolje čestitao veznjaku preko Instagrama:

Ne, vratimo se na ovo već najavljeno i ostvareno pojačanje. Mindaugas Nikoličius doima se iznimno zadovoljnim što je ugrabio igrače ovakvog renomea s nastupima diljem Europe iu ozbiljnim klubovima.

“Iznimno nam je zadovoljstvo što smo uspjeli dovesti igrača koji posjeduje ogromno nogometno iskustvo i koji je igrao na najvišim razinama nogometnog natjecanja. Vadis je profil veznog igrača koji može pokriti više pozicija u različitim sustavima igre, a najčešće je igrao na mjestu centralnog veznog igrača. Posjeduje elitne tehničko-taktičke karakteristike, izraženu nogometnu inteligenciju, brza i kvalitetna rješenja s odličnim pregledom igre i percepcijom prostora”, kaže Niko, pa nastavlja:

“Svojim otvaranjem i pozicioniranjem u fazi obrane i fazi napada drži stabilnost momčadi i balans linija. Igrač je liderskih karakteristika i pobjedničkog mentaliteta. Istekom njegovog ugovora s prethodnim klubom došli smo u situaciju dovesti ga kao slobodnog igrača bez odštete. Mišljenja sam da nam dolazak ovakvog profila igrača u našu momčad, kapetan Genta, donosi veliko nogometno iskustvo, dodatnu kvalitetu, liderstvo i dodanu vrijednost.”

Eto, dok navijači sanjaju onoga koji zasad čestita i koketira preko društvenih mreža, Hajdukova Uprava ipak je uoči početka sezone i Superkupa dobro popunila sastav…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr