I to se broji: Mate Pavić je s Ukrajinkom izborio finale Wimbledona u mješovitim parovima

S obzirom na to da u paru s Nikolom MektićNisam mogao proći osminu finala Wimbledona, Mate Pavić okrenuo se mješovitim parovima u kojima je ovaj put kudikamo uspješniji. Tako je u paru s Ukrajinkom Ljudmil Kičenok ušao u finale turnira u All England Clubu.

Polufinalni suparnici splitskom tenisaču i Ukrajinki bili su Britanac Jonny O’Mara i sunarodnjakinja mu Olivia Nicholls, a sedmi nositelji ipak su ih svladali u tri seta. U prvome su parovi razmijenili po pauza pa se išlo u trinaestu igru ​​gdje su Pavić i Kičenok prelomili dosta kasno is 8-6 uzeli set.

U drugom su ipak zaštekali servisi pa su O’Mara i Nicholls s dva breaka u nizu otišli na 5-2, a iako su izgubili i jedan svoj servis, ipak im je bilo dosta za 6-4 i izjednačenje. Skoro su do breaka došli na otvaranje trećeg, ali Pavić i Kičenok spasili su 30-40, a onda su i sami oduzeli servis za 3-1.

Bilo je dovoljno za pobjedu. Do kraja su svi vrhunski servirali, što znači 6-3 i pobjedu hrvatsko-ukrajinske kombinacije koja sada igra protiv Jordan Vliegena ja Yifan Xu.

Paviću će ovo u mješovitim parovima biti prvo finale Wimbledone, a osvojio je Australian Open i US Open u muško-ženskim kombinacijama. Osim toga, ima naslov u Australiji, SAD-u i na Wimbledonu u muškim parovima.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr