Dok se nagađa o razlazu s Mektićem, Mate Pavić je svojoj kolekciji dodao još jedan Wimbledon

Hrvatske sportske novinske stupce danas je punila obrada mogućnosti razlaska najboljeg hrvatskog teniskog para, ali jedna polovica dvojca Nikola Mektić-Mate Pavić ova je četvrtka imala pametnijeg posla. Dok svi nagađaju o ‘rastavi’ od Mektića, Pavić je u impresivnu kolekciju dodao još jedan Grand Slam naslov.

30-godišnji ljevoruki Splićanin osvojio ga je u mješovitim parovima na Wimbledonu, i to u paru s Ljudmil Kičenok. Hrvat i Ukrajinka u finalu su u tri seta svladali 6-4, 6-7 i 6-3 Jordan Vliegena ja Yifan Xu.

Dovoljan za prvi set bio je pauza za 4-3, i to nakon što su Pavić i Kičenok spasili pauza loptu prije toga. Nakon 6-4 u prvom setu, u drugom su servisi sigurni sve do trinaeste igre. Tamo su naš tenisač i Ukrajinka krenuli s 2-0, ali su odmah to prosuli.

Protegao se zato neodlučeno mnogo duže od predviđenog ‘tko prvi do sedam’. Pavić i Kičenok imali su meč-loptu kod 8-7, no na kraju su Belgijac i Kinez izjednačili u setovima na 11-9. Međutim, više nisu imali snage ni kvalitete.

I u trećem setu servisi su dosta sigurni, a jedinu i zadnju pauza loptu iskoristili su Pavić i Kičenok kod 15-40 na 4-3 pa su sigurno servirali i sa 6-3 uzeli turnir.

Za Pavića je to šesti Grand Slam u karijeri. Ima već Wimbledon s Mektićem u muškom paru, a osvojio je i Australian Open s Oliverom Marachom te US Open s Bruno Soares. U mješovitim parovima ima US Open s Laurom Siegemund 2016., a dvije godine kasnije slavio je u Australiji s Gabriel Dabrowski.

Hoće li ići po još koji Grand Slam baš s Mektićem ili prijava turnira u Hamburgu s drugim partnerima znači i konačan razlaz olimpijskih pobjednika i wimbledonskih prvaka, saznat ćemo uskoro. Za sada, neka Mate malo uživa…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr