Tomo silni: Stipić dobio svoj prvi europski dvoboj u karijeri, Riga svladala Islanđane

Nakon 13 godina trenerske karijere u svim uzrastima, Tomislav Stipić napokon je dočekao prvi europski izlet. Na klupi Carstvokoja je prije njegova dolaska bila latvijski viceprvak, Stipić je danas krenuo u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Ždrijeb je Latvijcima donio Viking iz Reykjavíke, trećeplasirana momčad otočkog prvenstva iz prošle godine, a Riga je u prvom susretu na domaćem terenu bila sigurna s 2-0 te je stigla dosta blizu plasmana u drugom kolu.

Douglas Aurélio donio je vodstvo Stipićeve momčadi krasnim škaricama nakon kornera u 31. minuti postavio je konačnih 2-0 Marco Regza, 24-godišnji latvijski napadač.

Treba reći da je Stipić ušao u prvu momčad Petra Bosančića ja Hrvoja Babeca te da su se obojici igrali po 90 minuta pa je ovaj premijerni europski uspjeh osobnog trenera imao jak hrvatski potpis.

Priča koja je započela 2010. u Ingolstadtova akademije, koja se protezala preko Kine, Švicarske, Njemačke, Slaven Belupa i Latvija je napokon dobila i svoju europsku potvrdu, a uskoro bi mogla i krunu Stipićeve karijere u obliku domaćeg naslova.

Naime, 43-godišnji trener Rige nakon 22 kola latvijskog prvenstva imaju tek jedan poraz i čvrsto drže prvo mjesto na tablici u konkurenciji od 10 klubova…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr