Hajduk širi svoju bazu u Dalmaciji. Obnovljena je suradnja sa Solinom, a nazire se i sa Zmijavcima

Hajduk nastavlja sa svojom politikom širenje baze diljem Dalmacije i uspostavljanje suradnje za razvoj svojih mladih igrača. Tako bi u novoj sezoni u drugoligaškom društvu, odnosno u Prvoj NL, Bijeli mogli imati dvije sredine za slanje igrača na kaljenje.

Prva je Solin, ispostava koja je aktivna bila i prošle sezone. Tako je, primjerice, tamo lani igrao i Narukvice dok se nije nametnuo u prvoj momčadi Bijelih, a Splićani su ovog ljeta već poslali u susjedstvo neke članove srebrne europske generacije. Tako će u Solinu igrati Mateo Jurić-Petrašilo ja Niko Đolongakao i Antonio Klarić-Kukuz.

Hajduk je danas tako objavio da je produžio ugovor o suradnji sa Solinom u kojem mladi hajdukovci mogu imati dvojnu registraciju, a iz splitskog kluba poručuju da je “suradnja produbljena na još nekoliko segmenata u odnosu na ono što je bilo definirano ugovorom prošle sezone”.

Skupile su se jake snage kraj Jadra na potpisivanju pa su tako u ime Hajduka stigli Lukša Jakobušić, Mindaugas Nikoličius, Boro Primorac te zamjenik SD-a Mirko Žaja u polu Mate Radićdok su sa solinske strane tu bili predsjednik Miroslav DelićSD Vik Lalićtrener Marko Lozokao i predstavnici Grada Solina.

“Primjer Rokasa Pukštasa najbolji je putokaz svim mladim talentiranim igračima da kroz kontinuitet utakmica mogu steći vrijedno iskustvo i nametnuti se treneru naše prve momčadi”, rekao je Nikoličius. “Vjerujemo da će ove godine ta suradnja biti još uspješnija za oba kluba.”

Mogla bi se suradnja i utjecaj Hajduka po Dalmaciji još proširiti jer Splićani su obavijestili javnost kako su o potencijalnoj suradnji na Poljudu s čelnicima Hajduka razgovarali i novi odgovorni ljudi u Hrvatskoj iz Zmijavaca.

U ime kluba iz imotske krajine stigli su predsjednik Mirko Gudeljredatelj Petar Todorićsportski direktor, inače bivši igrač Bijelih i Rijeke, Igor Musa i vanjski suradnik Tomislav Buljan pa bi uskoro hajdukovci na posudbe mogli i nešto južnije.

Čini Radomlje ja Široki Brijegveć se čini kao solidna baza za razvoj ‘Bilih tića’…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr