Vrijeme je za ispravak: Ons Jabeur se vratio i stigao do svog drugog finala Wimbledona zaredom

Drugu godinu u nizu Naš Jabeur borit će se za naslov prvakinje u Wimbledonu. Prošle je kobna u finalu bila Elena Ribakina pa Tunižanka sigurno protiv Markét Vondrouš ima ogroman motiv napokon doći do prvog Grand Slama u svojoj karijeri, i to iz trećeg finala.

Jer za njega se dobro i pomučila te ga je izborila kontra izgleda. Sve se, naizgled, složilo u smjeru da će Arina Sabalenka doći do finala i sjesti na prvo mjesto WTA ljestvice, ali Jabeur je preokrenula set zaostatka i 2-4 u drugom za veliku pobjedu od 6-7, 6-4 i 6-3.

Prvi set bio je velika borba. Imale su obje tenisačice šanse za pauzas tim da je Jabeur promašio čak tri, no ipak su oba igrača držala svoj servis i ušla neodlučeno. Tamo je Tunižanka imala i 4-2, ali Sabalenka uzvraća silovito is dva poena na povratak dolazi do 7-5 i vodstva u setovima.

Činilo se da sve ide prema raspletu kad je druga tenisačica svijeta prva na meču napravila pauza za 3-2 u drugom setu te ga obranila i povela s 4-2, ali Jabeur se iz bunara vratila i od tog trenutka pa do kraja seta napravila dva breaka i uzela svaki gem za 6-4.

U trećem paketu Jabeur je iskoristio psihološku prednost i prva oduzeo servis suparnici i to za 4-2. Povela je 5-2, a na sljedećem servisu Sabalenka također dva pauza, odnosno meč lopte. Ne, Bjeloruskinja je to spasila i smanjila na 5-3, ali je samo prolongirala neizbježno.

Jabeur je mirno servirao za meč i slavio sa 6-3 pa će se u subotu boriti za svoj prvi Grand Slam naslov nakon što je lani izgubio finale u Londonu i Parizu.

Sabalenka pak ostaje druga na svijetu i to su dobre vijesti za Igu Swiatek. Poljakinja tako nastavlja svoju vladavinu WTA ljestvicom koja je krenula u travnju prošle godine nakon umirovljenja Ashleigh Bartya zaštićen će se tako i na 67. tjedan u nizu.

A u subotu ćemo dobiti novu kraljicu All England Cluba. Hoće li se slaviti u ime 24-godišnje Čehinje ili 28-godišnje Tunižanke koja bi donijela prvi Grand Slam u povijesti te zemlje? Očekuje nas spektakl…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr