Bišćan nakon trijumfa: 'Lijepo je osvojiti trofej, mislim da će nam to dosta značiti psihološki'

Dinamo je danas minimalno pobijedio Hajduk u prvoj utakmici nove hrvatske nogometne sezone. Jedini pogodak na utakmici zabio je Martin Baturina i tako Modrima osigurali osmi Superkup, a gledali smo poštenu utakmicu s obzirom da je tek početak kampanje.

Trijumf svoje momčadi prokomentirao je trener Igor Bišćan.

“Lijepo je odmah krenuti u sezonu s pobjedom u derbiju u prekrasnom ambijentu, lijepo je osvojiti trofej, mislim da će nam to dosta značiti psihološki”, rekao je pred kamerama Max Sports. “Bilo je jasno da će nam trebati još nekoliko utakmica da uhvatimo ritam i pravu formu, uspjeli smo utakmicu privesti kraju. Bez, za sada, čini se, prevelika šteta po pitanju ozljeda.”

Dinamo na pripremama do kraja nije bio kompletan…

“To je zakompliciralo situaciju, nismo bili kompletni do zadnje utakmice, a tu smo rasporedili minute da polako uvodimo reprezentativce u ritam”, prisjetio se Bišćan. “Ova utakmica je savršen trening i rad na fizičkoj spremi. Još je bolje kada pobijediš svog najvećeg rivala, nadam se da će ti pomoći za utakmicu za tjedan dana.”

Danas je debitirao Petar Sučićotkriće priprema…

“Moje otkriće ili ne, najvažnija je stvar što smo našli igrača koji može raditi dobre stvari za momčad”, istaknuo je trener Dinama. “Moje povjerenje je zaslužio svojim radom i ponašanjem na pripremama, bila je ovo dobra prilika da se vidi da vjerujemo u njega i da je sposoban ući te zamijeniti Miška. Ne samo on, moram pohvaliti cijelu momčad, nije bilo jednostavno, bio je period kad smo se patili i branili. Hajduk je imao svoje situacije, mislim da možemo biti jako zadovoljni.”

Susret je bio vrlo izjednačen…

“Utakmica je više bila ujednačena, mislim da smo mi nastojali i imali više lopte, pokušavali probiti blok. Falilo je malo tečnosti i svježine, i dalje dosta dobro treniramo, malo smo pretjerali u zadnji dan, dva pa je možda zato falilo malo svježine. Zabili smo lijepi gol i odlučili sačuvati rezultat do kraja. Uspjeli smo, čestitam igračima na još jednom trofeju i bitnoj pobjedi.”

Slijede važne utakmice; još jedan derbi pa europske kvalifikacije…

“Derbi ćemo teško moći kalkulirati kada je u pitanju sastav, vidjet ćemo kakvo će biti stanje po pitanju kadra. Prvo kolo, ima puno bodova u igri, vidjet ćemo i analizirati situaciju.”

Stižu li najavljena pojačanja?

“Vidjet ćemo, vjerujemo da ćemo ipak zaoštriti konkurenciju u momčadi. Mislim da sam prije govorio da je potrebno, svi smo svjesni toga, trebamo što spremni čekati važne utakmice koje će doći.”

“Stvarno je fenomenalan osjećaj, nije moglo na bolji način”, kazao je dužnik Sučić. “Utakmica za trofej, jako dobra, stadion je bio pun. Ne može ljepši debi. Dobra, tvrda utakmica, mi kad igramo doma nastojimo igrati napadački nogomet, bili smo jači na lopti, tvrdo su se i dobro branili, ali uspjeli smo zabiti jedan gol i mislim da smo zasluženo pobijedili. Ja sam zadovoljan debijem, kad uđeš pred kraj, branili smo rezultat, daješ sve od sebe. Okrećemo se dalje novom tjednu. Očekujem sličnu utakmicu u prvom kolu, ali opet smo kod kuće pred svojim navijačima, nastojat ćemo otvoriti sezonu pobjedom.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr