Nismo nešto šokirani informacijom da je Ten Hag oduzeo kapetansku vrpcu Harryju Maguireu

Dolaskom Erika ten Haga u Manchester United krenula je neka nova era u klubu, a posve je jasno da Nizozemac u tom novom poglavlju baš i ne vidi Harryja Maguirea. Skupo plaćeni stoper postao je svojevrsni predmet sprdnje uvijek oštrih Engleza među navijačima i novinarima, a slijedi mu nova doza kritike i sprdnje.

Naime, nakon što je prošle sezone kroz četiri natjecanja iu 31. utakmici skupio tek oko tisuću i pola minute, Maguireu je oduzela kapetansku traku u Unitedu. Rezultat razgovora s deset Hagom i samu vijest objavio je baš Maguire na svojim društvenim mrežama.

“Nakon razgovora s trenerom, danas me obavijestio o tome da mijenja kapetana”, napisao je. “Objasnio mi je razloge i iako sam osobno jako razočaran, nastavit ću davati sve od sebe svaki put kad nosim dres. Htio bih se zahvaliti navijačima Uniteda za ogromnu podršku dok sam nosio vrpcu. Od dana kada sam preuzeo ulogu prije tri i pol godine, bila je to ogromna privilegija i jedan od najponosnijih trenutaka u mojoj karijeri.”

Nakon razgovora s menadžerom danas sam obavijestio da mijenja kapetana. Iznio mi je svoje razloge i iako sam osobno jako razočaran, nastavit ću davati sve od sebe svaki put kad nosim majicu.

Pa sam htio reći veliko hvala… pic.twitter.com/TAOS0eisF1

— Harry Maguire (@HarryMaguire93) 16. srpnja 2023

Maguire je 2019. stigao u United za čak 80 milijuna eura iu početku je oduševljavao pa je već početkom 2020. dobio traku koju mu je dodijelio Ole Gunnar Solskjær. Ne, u međuvremenu je mnogo toga pošlo po zlu pa je Maguire danas na izlaznim vratima Uniteda.

Govori se da je za njega zainteresiran Zapadna šunka, a treba vidjeti kako će se riješiti razlika u plaćanju koje dobiva u Manchesteru nasuprot onoga što bi mu itko danas dao. Ne, njegovo mjesto u hijerarhiji je jasno: prednost su imali Raphael Varane ja Lisandro Martineza nekada bi i Luke Shaw pokrivao stopersku poziciju.

Tako je Maguire danas ostao bez vrpce, a uskoro bi mogao ostati i bez radnog mjesta u Unitedu nakon četiri toplo-hladne godine…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr