7.000 eura, u ovoj ekonomiji? Wimbledon kaznio Đokovića zbog razbijanja reketa

Novak Đoković u nedjelju je izgubio svoj prvi meč na središnjem terenu Wimbledona nakon više od 10 godina. Carlos Alcaraz pobijedio ga je u petom setu i prekinuo njegov niz od četiri uzastopna naslova na trećem Grand Slamu sezone.

Đoković je odšetao do prvog seta, izgubio sljedeća dva, izjednačio i na kraju izgubio u odlučujućem, petom. Prilika za izjednačenje rekorda Rogera Federera od osam wimbledonskih titula imati će, dakle, dogodine.

Pritom ga je organizacija turnira kaznila i novčano zbog toga što je uništio reket nakon što je izgubio servis u petom setu. Đoković je svoj glava reketom je udario u stativu koja drži mrežu i lagano oštetio drveni materijal. Od suca Fergus Murphy dobio je opomenu, a od organizatora čestitku s novčanom kaznom.

Riječ je o 7.000 eura, ozbiljnom novcu za naše obične smrtnike, ali (vjerojatno) sitnici za najuspješnijeg tenisača svih vremena. Inače, Đoković se nakon meča razbijeni reket poklonio jednom od navijača u gledalištu. Vrlo smo sigurni da mu je novčana kazna trenutno najmanje briga, ali zanimljivo je vidjeti koliko organizatori Wimbledona drže do svojih maksimuma o zaštiti terena.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr