Štimac indijskom premijeru: 'Milijarda Indijaca moli se da nastupimo na azijskim igrama'

Indijski izbornik Igor Štimac poslao je otvoreno pismo premijeru Narendri Modiju i ministru sporta Anuragu Thakuru te ih je zamolio da promijene odluku Indijskog olimpijskog odbora o nenastupanju nogometne vrste na azijskim igrama u Kini.

Štimac je odnedavno iu seniorskoj reprezentaciji Indije osvojio Prvenstvo Južne Azije, ali Indijski olimpijski odbor ostao je čvrst u svojim kriterijima da na azijskim igrama sudjeluju samo ekipe koje su među osam najboljih na kontinentu. Nogometaši su na 18. mjestu.

Momčad koja bi eventualno nastupala na Igrama bi bila sastavljena od U-23 igrača, uz samo tri mjesta za seniorske reprezentativce. Isto vrijedi i za nogometne vrste koje nastupaju na Olimpijskim igrama.

“Poštovani premijeru, nisam siguran da bi vas netko informirao ili obavijestio o indijskim timovima koji sudjeluju na nadolazećim azijskim igrama, gdje je najvažnija i ključna nogometna reprezentacija u najglobalnijem sportu lišena sudjelovanja i predstavljanja indijske zastave”, poručio je bivši hrvatski izbornik.

“Indija je bila domaćin U-17 Svjetskog prvenstva 2017. i uložila je velika sredstva u izgradnju vrlo dobre nove generacije igrača. Uvijek ste podržavali san Indije o igranju na Svjetskom prvenstvu jednog dana i siguran sam da, ako budemo imali vašu stalnu podršku na način na koji smo primali do danas, nije daleko dan kada ćemo biti na globalnoj pozornici i sudjelovati u većini uspješnih turnira”, dodao je Štimac.

Milijarda Indijaca moli se da nastupimo i da igramo ovaj prekrasan sport. Činjenica je da je naša nogometna momčad bolje rangirana od nekih drugih sastava kojima je dopušteno sudjelovanje na azijskim igrama”, zaključio je indijski izbornik.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr