Navijači NK Koeficijent u nevjerici: Dinamo će u drugom kolu Lige prvaka igrati protiv Astane

Nakon tvrdih 1-1 u prvoj utakmici, Dinamo Tbilisi danas je ugostio kazahstanskog prvaka Oni čekaju spreman izvesti veliki pothvat i osigurati dvomeč drugog pretkola Lige prvaka sa svojim imenom iz Zagreba. Međutim, GNK Dinamo naposljetku će se u toj fazi natjecanja, gdje će i započeti svoj ovosezonski europski put, ogledati sa starom poznanicom Astanom.

Iako su Gruzijci poveli, Kazahstanci su preokretom uspjeli proći dalje (2-1).

Tbilisi je poveo u 21. minuti kada je bio brzonogi Ousmane Camara pobjegao svom čuvaru na lijevoj strani, dobro reagirao na proigravanje Imrana Oulada Omara i poentirao za 1-0. Astana je, tako, prilično jeftino primila gol i na predah otišla s minusom, ali je u nastavku ubacila u višu brzinu i odradila ono što je željela.

Kazahstanci su, zapravo, izborili pobjedu zabivši dva gola u dvije minute; Marin Tomasov prava je Astanina legenda, a iskusni Hrvat i danas se iskazao pogotkom. Bivši Hajdukov u 49. minuti igrač se odlično snašao i nakon odličnog ubačaja s lijeve strane akrobatskim udarcem iz voleja osvojio loptu u domaćoj mreži i postavio konačnih 2-1. Dembo Darboe samo koji trenutak kasnije.

Gambijac je u 50. primio dugu loptu na lijevoj strani, riješio svog čuvara u situaciji jedan na jedan, namjestio se na desnu nogu u sredini kaznenog prostora i zatim udarčinom pospremio loptu pod gredu za, pokazalo se, Astanin prolazak dalje.

Nogometaši kazahstanskog kluba večeras su pokazali nekoliko jako lijepih poteza, a Dinamo već ima iskustva s njima; u sezoni 2018./19. Modri ​​su se suočili s Astanom u trećem kolu Lige prvaka i prošli dalje s dvije pobjede (1-0, 2-0).

Što se tiče hrvatskih klubova, oni u zadnje vrijeme nisu baš dobro prolazili protiv kazahstanskih predstavnika. Hajdukovo ispadanje od Tobola i jednaka Osijekova sramota protiv Kizilžara još su uvijek svježe rane za sve navijače famoznog NK Koeficijenta ponadat će se kako se taj niz neće nastaviti i ovim parom…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr