Sándor Kocsis okreće se u grob: Ferencváros se osramotio i ispao iz ekipe s Farskih Otoka

Europska nogometna pretkola volimo i zato što nerijetko znamo svjedočiti najnevjerojatnijim iznenađenjima, a jedno od takvih dogodilo se danas u Budimpešti. Tamošnji Ferencváros — koja je, da podsjetimo, prije nekoliko mjeseci igrala osminu finala Europske lige — ugostila izvjesnu Sportski klub Klaksvíkar s Farskih Otoka u žarkoj želji da popravi dojam poslije mršavih 0-0 u prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka.

Međutim, dogodilo se nešto potpuno suprotno; Mađari su se potpuno osramotili protiv amaterskih suparnika, izgubili čak 3-0 i spektakularno ispali iz daljnjeg natjecanja u pretkolima Lige prvaka. Svoj će europski put sada nastaviti u drugom kolu Konferencijske lige.

Kako se to dogodilo? Nevjerojatnim greškama, eto kako; Ferencváros je u cijelom susretu imao otprilike 75 posto posjeda i gotovo trostruko više udaraca prema golu u odnosu na Klaksvík, ali primio je tri komada i nije zabio nijedan.

Stvari su po zlu pošle već u osmoj minuti kada je današnji junak Árni Frederiksberg u osmoj minuti zabio s bijele točke nakon neopreznog starta Eldara Ćivića, a isti je igrač u 32. povisio na 2-0 i upalio sve alarme na domaćem stadionu. Frederiksberg je tada zabio nakon neoprezno izgubljene lopte Fradija na lijevoj strani, pogodak za konačnih 3:0 bio je čista komedija.

Frederiksberg je u toj situaciji bio asistent, strijelac je bio Luc Kassiali pogodak se zapravo trebao pisati domaćem vrataru Dénesu Dibuszu koji je reagirao stravicno. Igrala se prva minuta sudačke nadoknade prvog poluvremena kada je Kassi tukao na nedovoljno čuvana vrata nakon kontra gostiju i duge lopte prema naprijed, a Dibusz se nije uspio na vrijeme postaviti.

🇫🇴🇫🇴🇫🇴🇫🇴🇫🇴🇫🇴 #UCL

🔵⚪ Što @KI_Klaksvik što radite upravo sada je potpuno suludo. To prkosi svakoj logici ili izgledima.

Prošle sezone Ferencvaros je završio NA VRHU svoje skupine u Europskoj ligi! VRH.

Mađarska je na 25. mjestu u UEFA koeficijentu, dok su Farski otoci na 43. mjestu!!! pic.twitter.com/xdw6wh1kUY

— Nordic Footy 🏴적적적적적적 (@footy_nordic) 19. srpnja 2023

Dirao je loptu koja se kotrljala u gol i prvi put obranio udarac, no lopta mu se nije prošuljala ispod ruke i sporo, ali je sigurno ušla u mrežu bez obzira na njegove pokušaje da je nekako iščeprka. Komedija je bila potpuna, a Fradi se više nije mogao spasiti, čak ni s 45 minuta pred sobom.

Trener Stanislav Čerčesov vjerojatno će poželjeti pojesti vlastiti brk — možda će, doduše, poslije ovoga dobiti i otkaz — a hrabri Farani, čija čitava ekipa vrijedi otprilike 2,6 milijuna eura, idu dalje.

Što bi na ovo tek rekle mađarske nogometne legende…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr