Zrinjski je saznao protivnika u drugom kolu Lige za prvaka. Slovan izbacio Luksemburžane

Nakon nevjerojatne drame koju smo svjedočili sinoć, au kojoj je Zrinjski nakon izvođenja udaraca s bijele točke prošao armenski urartski i tako izborio povijesni prolazak u drugo pretkolo Lige prvaka, Plemići su okrenuli glave prema televizorima kako bi ispratili uzvratni ogled dvomeča između slav iz Bratislave i luksemburškog Swifta.

Zašto? Pa pobjednik tog dvoboja večeras se u drugom pretkolu sastao sa Zrinjskim, a riječ je o Slovacima koji su nakon kiksa na domaćem terenu u prvoj utakmici (1-1) sve riješili u uzvratu i prošli dalje pobjedom od 2-0.

Ipak, nije bilo baš lagano. Donedavni vratar Crvene zvezde Milan Borjan u 10. je minuti obranio penal domaćima i sve skupa je upisao osam obrana na večerašnjoj utakmici, a Slovan je do oba svoja pogotka došao na isti način. S bijele točke je dva puta precizan bio prekaljeni Vladimir Weissdugogodišnji slovački reprezentativac, čime je zapečatio prolazak slovačke reprezentativke.

Milan Borjan brzo se obračunava sa Slovanom iz Bratislave, jer im je pomogao kroz 1. kolo #UCL kvalificirajući se danas, obranivši 1 jedanaesterac i ukupno 8 obrana (na 2,01 xGOT) dok su pobijedili Swift Hesperange

Lijepo je vidjeti kako se Borjan brzo snašao u svom novom klubu#CanMNT https://t.co/PU9u50UzOZ

— Alexandre Gangué-Ruzic (@AlexGangueRuzic) 19. srpnja 2023

Valja spomenuti da je do 73. minute na terenu bio i Marko Tolić koji je donedavno bio pod ugovorom s Dinamoma Swift će se morati oprostiti sa snovima o Ligi prvaka, premda je u ove dvije utakmice pokazao puno.

Podsjećamo, ovaj dvomeč ima još važniji karakter budući da je Slovan prošle godine izbacio Zrinjski u doigravanju Konferencijske lige u još jednoj teško objašnjivoj drami. Osvetit će se, na bilo koji način…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr