Hrvatska je na Ćorićevim krilima ipak preokretom zavladala Belgijom na Hopman Cupu

Kombinirana hrvatska teniska reprezentacija ipak je zavladala Belgijom u prvom kolu obnovljenog Hopman Cupa u Niči. Nakon što je Donna Vekić izgubila od Elise Mertensna teren je stupio Borna Ćorić te je donio preokret.

Prvo je 15. igrač svijeta u tri seta svladao prekaljenog David Goffin. Krenuo je Borna silovito i breakom otišao do 3-0 te je to zadržao za 6-3 u prvom setu, ali u drugom je očajno servirao, izgubio svaki od svoja četiri servisa gema i uz dva breaka svejedno izgubio 6-2.

Treći set u ovom se natjecanju igra u obliku produženog neodlučenoa tu je Ćorić kod 4-3 nanizao sedam poena zaredom za 10-4 i pobjedu.

Nakon toga pristupilo se mješovitim parovima gdje su se udružili Vekić i Ćorić te Mertens i Goffin. I tu su Hrvati bolji u ključnim trenucima pa su prvi set uzeli u neodlučeno pa izgubili drugi set sa 6-3, a onda se treći opet igrao kao trinaesta igra do 10.

Tu su od 4-4 nadalje Ćorić i Vekić napravili tri mini-pauza i odjurili do 10-6, preokreta i pobjede nad Belgijom.

Sutra su naši predstavnici slobodni, a 21. srpnja igra se protiv Španjolske koja predvodi prvi igrač svijeta Carlos Alcaraz

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr