Skupilo se staro društvo: Jordi Alba pridružio se Messiju i Busquetsu u Inter Miamiju

Lijepo katalonsko društvo skuplja se ovih dana u Inter Miamiju. Nakon što je u subotu napokon objavljen dolazak Lea Messija koji je sa Sergijom Busquetsom u nedjelju i predstavljen, pridružio im se u četvrtak još jedan član zlatne barcelonina generacije.

Jordi Alba ovog je ljeta napustio katalonski velikan te se pridružio kompanjonima u Miamiju. Potpisao je Alba ugovor do kraja iduće sezone u MLS-u, odnosno do kraja 2024., ali ima opciju produljenja na još jednu godinu.

34-godišnji lijevi bek proveo je zadnjih 11 godina u Barceloni, a prije toga igrao je za Valenciju, Gimnástic ja Korneliju. Za španjolsku reprezentaciju ima 93 nastupa i devet pogodaka.

JOR𝐒Í pic.twitter.com/SumFvFTiEO

— Inter Miami CF (@InterMiamiCF) 20. srpnja 2023

U posljednjem desetljeću dokazao je da je jedan od najboljih braniča u ovom sportu, rekao je sportski direktor Intera Chris Henderson. “Ne sumnjamo da će Inter Miamiju pomoći u ostvarivanju svih ciljeva ove sezone i ubuduće.”

Osvojio je Albu s Barcelonom Ligu prvaka, šest LaLiga, sedam kupova, a sa Španjolskog EURO 2012. i Ligu naciju ove godine.

Skupilo se tako staro društvo, a po najavama moglo bi biti i bogatije jer sve se glasnije priča i dolascima Luisa Suarez ja andresa inieste.

Pa kad se već zovu Inter, mogu to odmah promijeniti u Barca Miami

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr