Nek' se loži kako on to može: Kolege su još jednom izabrale Livaju za najboljeg igrača HNL-a

Po 11. put u nizu Udruga ‘Nogometni sindikat‘, koja okuplja hrvatske nogometaše i trenere, organizirala je svoje laureate pod nazivom’Trofej nogometaš‘. Birao se ove godine osam kategorija uz najbolju momčad HNL-a, a pobjednici su objavljeni večeras.

Još jednom, drugi put zaredom, Marko Livaja proglašen je najboljim igračem HNL-a. U finalnoj konkurenciji s Hajdukovim talismanom bili su dinamovci Bruno Petković ja Luka Ivanušecali Livaja je prednjačio s ligaških 19 pogodaka i 13 asistencija u minuloj sezoni.

Luka Modrić očekivano je najbolji hrvatski nogometaš uopće, a nagradu je uzeo ispred Ivana Perišića ja Joška Gvardiola. Nagradu za najboljeg vratara i mladog igrača ponijeli su igrači aktualnog nam prvaka Dinama, Dominik Livaković ja Martin Baturina.

𝗧𝗥𝗢𝗙𝗘𝗝 𝗡𝗢𝗚𝗢𝗠𝗘𝗧𝗔𝗦 𝟮𝟬𝟮𝟯 🏆⚽️🇭🇷Najbolji igrač SuperSport HNL-a u sezoni 2022./2023. . je Marko Livaja, igrač HNK Hajduk Split!Čestitamo Marku te mu želimo puno uspjeha u nastavku karijere!Foto 📸 Cropix

Objavio Hrvatska udruga “Nogometni sindikat” naČetvrtak, 20. srpnja 2023

Zoran Zekić izabran je za trenera sezone u domaćoj ligi ispred Sergeja Jakirovića ja Marija Kovačevića, a najbolji domaći travnjak očekivano je još jednom onaj na Rujevici.

Sindikat je prepoznao i ženski te mali nogomet. Najbolji igrač domaće futsal lige tako je Kristian Čekol iz prvaka Dinamičan mali nogometa ispred svih u 1. HNLŽ je Izabela Lojna također iz prvakinja, Osijeka.

U najboljih 11 u HNL-u očekivano dominiraju dinamovci, njih čak sedam. Uz već spomenute Livakovića i Baturinu, tu su Stefan Ristovski, Josip Šutalo ja Dino Perić u obrani te Josip Mišić u veznom redu, kao i Ivanušec na krilu.

Obrambenu liniju zatvara Dario Melnjak kao jedini ‘uljez’ iz viceprvaka, a uz Baturinu i Mišića u vezi je Tonio Teklić. Napad uz Ivanušeca i Livaju čini drugi strijelac prošle HNL sezone, danas prodan Marija Frigan.

Dakako, red je svima čestitati na nagradama!

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr