Torcida je opet dodijelila ‘Hajdučko srce’, a ovaj put primio ga je Boro Primorac u ime akademije

Velika kulminacija malonogometnog turnira ‘Torcida kup’ koji se održava u Splitu tradicionalno je dodjela ‘Hajdučkog srca’, nagrade koju Torcida dodjeljuje nekome iz splitskog kluba za pokazanu požrtvovnost, borbenost i hajdučki duh u minuloj sezoni.

Nakon što od 2017. dobitnika nije bilo na četiri godine, lani se dodjela vratila na velika vrata uručenjem Marku Livaji. Ove godine Torcida je opet odabrala zaslužne, ali to ovaj put nije samo jedan igrač, već čitava klupska akademija.

U ime Akademije Luka Kaliterna, na igralištu u Vukovarskoj ulici nagradu je primio voditelj škole Boro Primorac. Hajdukovi juniori, kadeti i pioniri osvojili su tri od šest domaćih trofeja, a poseban uspjeh napravili su juniori ulaskom u finale europskog natjecanja.

“Za ovo su najzaslužniji moji suradnici i treneri. Bilo je teško, ali zbog vas ćemo u sljedećoj sezoni pokušati biti još bolji. Hajduk živi vječno”, rekao je Primorac po primitku nagrade, prenosi službeni Hajduk.

Torcida je ovu nagradu uvela u sezoni 1993./94. kada ju je dobio Ante Miše kao premijerni pobjednik, a ovo je drugi put nakon 2011./12. da je omladinska škola posebno nagrađena od strane navijača. Dvostruki dobitnici još su samo Nenad Pralija i Stipe Pletikosa, a jednom je i kolektivno Hajduk kao klub dobio nagradu.

Zbilo se to nakon sezone 2014./15. i neodigranog derbija s Dinamom nakon što je momčad odbila izići na teren zbog odnosa policije i organizatora prema navijačima.

Tako su Bijeli kao klub još jednom na ‘Torcida kupu’ dobili poticaj prije važnih susreta. Naime, prva momčad posjetila je Vukovarsku prije derbija u prvom kolu HNL-a, a već u četvrtak na Poljud stiže PAOK

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr