Voli otići netom prije prvenstva: Lopetegui napustio Wolvese tri dana uoči Premiershipa

Ako se jednom dogodi, možda je slučajnost, ali dvaput je već navika. Julen Lopetegui napustio je Wolverhamptonovu klupu sporazumnim prekidom suradnje i tu ništa ne bi bilo čudno da se to nije dogodilo samo tri dana uoči početka nove sezone Premier lige.

Naime, 8. kolovoza Wolvesi i Španjolac postigli su dogovor o razlazu, a 11. kolovoza Manchester City i Burnley otvaraju novu kampanju. Neće ni Wolverhampton dugo čekati, već 14. u ponedjeljak igra protiv Manchester Uniteda i za tu utakmicu očito će se početi pripremati bez glavnog trenera.

No, posebno zanimljiva je činjenica da to Lopeteguiju nije prvi put. Naime, svi pamtimo bizarnu epizodu kada je kao španjolski izbornik već poveo momčad u kamp na SP-u u Rusiji 2018. Španjolci su već bili u Rusiji kada je Real Madrid objavio da je Lopetegui novi trener kraljevskog kluba.

Julen Lopetegui 🗣️

“I wish Wolves and everybody at the club the very best of luck for the future, and thank them for the opportunity granted at the time to take charge of this wonderful club.

“It has been an honour to enjoy this adventure in the day-to-day company of Matt… pic.twitter.com/KJ4Phacxeb

— 𝗔𝗟𝗪𝗔𝗬𝗦 𝗪𝗢𝗟𝗩𝗘𝗦 𝗙𝗔𝗡 𝗧𝗩 (@_AlwaysWolves) August 8, 2023

Uslijedila je drama, skandal i već idućeg dana Lopetegui je dobio otkaz napustivši momčad samo par dana do Prvenstva, a naslijedio ga je tada Fernando Hierro.

No, ovaj put se čini da je bilo mnogo manje drame. Wolvesi nisu u bajnoj financijskoj situaciji i o razlazu se govori već duže. Klupsko priopćenje tako navodi da su se razgovori vodili tjednima kako bi klub krenuo tražiti nasljednika, a stručni stožer odradio pripreme ne bi li momčad što manje patila i dočekala sezonu spremna.

Lopetegui je u Wolvese i stigao u teškoj situaciji, preuzeo je momčad u studenom prošle godine kada je bila na samom dnu i do kraja sezone pobijedio je u devet utakmica i tako podigao ekipu do sigurnog 13. mjesta na tablici.

No, očito su razlike u ambicijama i mogućnostima bile prevelike pa Lopetegui napušta svoj peti seniorski klupski sastav koji je vodio: osim Reala B i svih španjolskih selekcija, vodio je i Rayo Vallecano, Porto, prvu momčad Reala te Sevillu do odlaska u Englesku.

Gary O’Neill, in advanced talks to become new Wolves manager after decision to part ways with Lopetegui on Tuesday 🟠 #WWFC

Wolves hope to seal the agreement already today. pic.twitter.com/GpT9pTD2eJ

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) August 9, 2023

Wolvesi su izgleda već našli nasljednika, a to bi trebao biti Gary O’Neil. Mladi trener tek je u kolovozu prošle godine dobio prvi samostalan posao kao privremeni trener Bournemoutha, ali uspio je velikom serijom na proljeće izboriti ostanak u Premier ligi. Klub ga ipak nije odlučio učiniti glavnim trenerom pa će ga dograbiti Wolverhampton i nadati se da će i s njima napraviti takvo malo čudo…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr