HRT se, bome, zahuktao. Evo, sad je objavio da će prenositi i uzvratnu utakmicu PAOK-a i Hajduka

Hrvatska radiotelevizija posljednjih 10-ak godina ne prenosi ni približan broj sportskih natjecanja kao nekoć — iako ih još uvijek emitira puno, pogotovo onih koji ne dobivaju toliku pozornost u mainstreamu — a to se može pripisati sasvim prirodnom prebacivanju premium sadržaja na kabelske kanale, što je standard u cijelom svijetu zbog načina na koji je diktirano tržište.

Međutim, čak i HRT ovih dana nekad zna iznenaditi — prije nekoliko sezona prenosio je NBA ligu što je potpuna rijetkost za jednu javnu televiziju, lani je ponovno počeo prenositi utakmice HNL-a (iako, tek od devetog kola, pa će se ljubitelji njihova programa trebati malo strpjeti i ove sezone), a ovog je tjedna obradovao je mnoge Hajdukove navijače i ljubitelje hrvatskog nogometa.

Naime, prijenos prve utakmice trećeg pretkola Konferencijske lige u kojoj su Bijeli nastupili protiv PAOK-a prenosio se, osim na klupskoj platformi HDTV, i na HRT-u, a javna televizija sada je otišla i korak dalje pa je osigurala i izravni prijenos uzvrata koji će se odigrati sljedećeg četvrtka u Solunu. Priopćila je to na svojim službenim stranicama.

Podsjećamo, sinoćnji ogled završio je bez golova s vrlo dobrom Hajdukovom predstavom, a odluka će pasti u uzvratu. Dakle, 17. kolovoza u 19:30 budite prikovani za HRT ako želite podržati jednog od hrvatskih predstavnika u Europi, a nadamo se najboljem…

Naravno, Bijeli neće moći računati na svoje navijače u Solunu jer im je dolazak zabranjen UEFA-inom odlukom, a to je učinila i za dvomeč AEKDinamo u trećem pretkolu Lige prvaka. Međutim, tragični epilog te situacije svima nam je poznat…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr