UEFA objavila priopćenje o neredima u Ateni. Kaže da surađuje s grčkim vlastima i traži izvješće

Dok se Bad Blue Boys nalaze na sudu, a njihov odvjetnik govori kako su u Atenu došli turistički, pojavljuju se nove informacije vezane uz nerede u ponedjeljak navečer u kojima je ubijen jedan AEK-ov navijač. Za ubojstvo su navodno osuđeni jedan Hrvat i Albanac te tri Grka, a posljedice nemilog događaja još će dugo biti u središtu pažnje javnosti.

Zna to i UEFA koja je u utorak reagirala odgodom utakmice trećeg pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama; prvi susret naposljetku će se odigrati sljedećeg utorka, a uzvrat u Ateni slijedi u subotu.

Europska nogometna organizacija sada je objavila i priopćenje o neredima u kojima nije priopćila ništa posebno konkretno, osim da surađuje s grčkim vlastima, što se moglo i pretpostaviti.

“Dana 8. kolovoza 2023., nakon užasnih incidenata koji su se dogodili u Ateni u Grčkoj i doveli do gubitka života, UEFA je objavila svoje odluke o odgodi utakmice između AEK-a i Dinama koja se trebala odigrati istog dana”, istaknuli su iz europske nogometne kuće. “Shodno ovoj odluci, UEFA je trenutno u kontaktu s grčkim nacionalnim vlastima i zatražila je primanje detaljnog izvješća o incidentima kako bi pregledala i procijenila situaciju sa sigurnosnog gledišta i poduzela sve odgovarajuće dodatne mjere. Sljedeći koraci i sve potencijalne mjere koje treba poduzeti bit će priopćene u dogledno vrijeme.”

Ukratko, šturo i neodređeno, a informacije u medijima kazuju kako UEFA-in predsjednik Aleksander Čeferin sljedećeg tjedna odlazi u Grčku na sastanak s tamošnjim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom, a ondje su pozvani i predstavnici najvećih grčkih klubova poput Olympiacosa, Panathinaikosa, PAOK-a i AEK-a.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr