United je večeras igrao bezveze i vjerojatno je zaslužio izgubiti. Međutim, piše se pobjeda

Manchester United večeras je izašao na Old Trafford s novim pojačanjima u sastavu — Mason Mount i André Onana odmah su dobili povjerenje Erika ten Haga — i dočekao Wolverhampton u prvom kolu Premier lige. Vukovi su na Kazalište snova stigli s pregršt svojih problema, novim menadžerom Garyjem O’Neilom i dosta slabijim kadrom u odnosu na prethodne sezone, no večeras su jako dobro parirali Crvenim vragovima.

Dapače, kad se sve uzme u obzir, mnogi bi zaključili da je United danas odigrao vrlo neinspirativnu utakmicu u kojoj je lako mogao — možda i trebao — izgubiti. Međutim, suparnik nije bio dovoljno kvalitetan u realizaciji šansi koje su se nudile, a strpljivi Vragovi dočekali su jednu pravu šansu i iz nje zabili za mudro izborenu pobjedu (1-0).

U prvih pola sata utakmice nismo vidjeli gotovo ništa značajno, no Wolvesi su pokazivali neke znakove dobre igre. Matheus Cunha, koji je danas odigrao vrlo čudljivu utakmicu, fenomenalno je povukao kontru u 26. minuti i omogućio svojoj momčadi situaciju tri na dva; odlučio se proigrati Pabla Sarabiju na lijevoj strani kojemu je kut brzo zatvoren. Španjolac je naposljetku uputio slabašan šut, a Cunha je u 33. s desne strane kaznenog prostora uputio puno opasniji udarac koji ipak nije išao u gol.

Pedro Neto nastavio je obećavajuću večer Wolvesa dvama prilikama na početku drugog dijela, ali najveću je opet ubilježio Cunha. Brazilac je u 49. minuti pogodio vratnicu nakon lopte na drugu stativu; mnogi bi u toj situaciji već slavili gol, ali njega nije išlo. Desetak minuta kasnije Onana je morao braniti novi Brazilčev šut, a u 72. je povukao još jednu krasnu kontru koja je rezultirala Netovim udarcem ravno u kamerunskog vratara.

Matheus Cunha has been electric on the ball tonight! ⚡️ pic.twitter.com/87dd7qZX7f

— PurelyFootball ℗ (@PurelyFootball) August 14, 2023

United, koji je bio vrlo stidljiv u većini utakmice, prihvatio je takvu nepreciznu večer suparnika pa ga je kaznio pobjedničkim pogotkom u 76. minuti. Bruno Fernandes dao je sjajnu loptu u prostor Aaronu Wan-Bissaki koji se šuljao desnim halfspaceom i zatim prebacio u petarac, a ondje je glavom tukao iskusni Raphaël Varane i pritom pogodio.

Wolvesi su poslije toga još nekoliko puta prijetili, stiskali do samoga kraja, ali nisu mogli zabiti ni da je gol bio nekoliko metara viši i širi. Gostujuća klupa poludjela je na kraju sudačke nadoknade jer je mislila da su njezini igrači trebali dobiti penal zbog Onanina žestokog ulaska u Sašu Kalajdžića, ali ništa nije suđeno.

Ten Hag se neće žaliti jer je upisao važan trobod na startu sezone, a u sljedećem kolu slijedi derbi s Tottenhamom u Londonu. Wolvesi će se nadati većoj produktivnosti protiv Brightona na Molineuxu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr