Osijek potvrdio jedan od najvećih klupskih transfera, Adrian Leon Barišić prodan u Basel

Osijekova obrana na startu nove sezone izgleda najblaže rečeno dvojbeno — momčad koju vodi Stjepan Tomas primila je 16 golova u sedam odigranih službenih utakmica, a Adrian Leon Barišić, vjerojatno najkvalitetniji u toj zadnjoj liniji, propustio je četiri susreta.

Nekoć velika želja Zdravka Mamića u Dinamu, novopečeni reprezentativac Bosne i Hercegovine ostvario je transfer karijere. Bijelo-plavi su ga prodali u Basel za, kako javljaju hrvatski mediji, tri milijuna eura fiksne odštete, dodatnih milijun u bonusima i postotak od sljedeće prodaje. U švicarskom klubu dobio je četverogodišnji ugovor.

Kada se to sve zbroji i prevede, Osijek je kompletirao jedan od najvećih izlaznih transfera u klupskoj povijesti; Mirko Marić još je uvijek rekorder sa sedam milijuna eura za koje je otišao u Monzu, a drugi je Boško Šutalo koji je pojačao Atalantu za četiri milijuna. Ako se svi bonusi ispune, Barišić bi mogao preuzeti njegovo mjesto.

“Dolazak u Osijek za mene je bio puni pogodak”, izjavio je stoper za službene Osijekove stranice. “Došao sam kao dijete sa 17 godina, sada sam napunio 22 i odlazim kao odrasla osoba. Bilo je puno lijepih trenutaka koje ću pamtiti i koristim priliku da zahvalim svim trenerima koji su me vodili, ljudima u klubu, fizioterapeutima, čistačicama, kuharima… Svi ste dio mog puta i na tome vam vječno hvala. Ova momčad ima kvalitetu, dogurat će daleko i želim njoj sve najbolje do kraja prvenstva.”

“Želim se zahvaliti svim trenerima koji su me vodili, svim ljudima u klubu i svima vama. Svi ste dio moje karijere, dio mog puta i na tome vam vječno hvala!” 🤍💙https://t.co/B6aaCMmVsx

— NK Osijek (@nkosijek) August 18, 2023

Barišić je odigrao 37 utakmica uz jedan gol u prvoj Osijekovoj momčadi, a evo što je o njemu imao reći Ivica Kulešević:

“Adrianu Leonu želimo puno sreće u novom klubu i veliko hvala na svemu što je dao za NK Osijek”, kazao je sportski direktor. “Upravo on je pozitivan primjer razvoja mladog igrača. Došao je kod nas kroz dodatnu selekciju u juniorsku momčad u kojoj je pokazao svoj talent, afirmirao se kroz Osijek II i zaslužio mjesto u prvoj momčadi te reprezentaciji BiH, a sada napravio i ozbiljan iskorak u karijeri po pitanju transfera u novu sredinu. Adrian Leon je definitivno pozitivan primjer puta iz škole nogometa u prvu momčad kakvog već slijede neki igrači poput Domagoja Bukvića ili Naila Omerovića, a uvjeren sam da će u budućnosti biti još takvih.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr