Struka je ćelava: Spalletti je napravio čudo s Napolijem, a sada je postao talijanski izbornik

by | kol 19, 2023 | Sport | 0 comments

Luciano Spalletti nije htio nastavljati avanturu s Napolijem nakon što je uzeo povijesno važan naslov i učinio Partenopeije osvajačima Scudetta prvi put nakon 1990. godine. Napustio je klupu i odlučio se posvetiti nekim drugim poslovima, a vrlo je brzo pronašao novi angažman koji je za svakog talijanskog stratega najveća čast.

Naime, nakon što je Roberto Mancini napustio klupu talijanske reprezentacije i preuzeo Saudijsku Arabiju, pozicija je ostala ispražnjena. Spalletti se brzo nametnuo kao prvi izbor u tamošnjim tiskovinama, a njegovo imenovanje sada je i potvrđeno.

Trener rodom iz Toskane preuzet će funkciju 1. rujna ove godine, a tih će se dana održati i njegovo predstavljanje u tehničkom sjedištu FIGC-a u Covercianu. Potpisao je ugovor do 2026. godine.

“Poželimo dobrodošlicu Spallettiju”, istaknuo je tom prilikom predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina. “Reprezentacija je trebala odličnog trenera i jako sam sretan jer je prihvatio ponudu Azzurra. Njegov entuzijazam i stručnost bit će temeljni za izazove koji čekaju Italiju u sljedećim mjesecima.”

Luciano Spalletti has been appointed as new Italian national team head coach on contract valid until 2026 🚨🔵🇮🇹

Spalletti will replace Roberto Mancini with immediate effect. pic.twitter.com/Djn6YvUgII

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) August 18, 2023

Podsjećamo, nakon osvajanja naslova europskog prvaka, Talijani baš i nisu ostvarivali dobre rezultate. Propustili su dva Svjetska prvenstva zaredom, a u kvalifikacijama za Euro 2024 drže treće mjesto u skupini s dvije odigrane utakmice u skupini s Engleskom, Ukrajinom, Sjevernom Makedonijom i Maltom.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr