Koban poljubac: FIFA je otvorila disciplinski postupak protiv predsjednika španjolskog Saveza

Seksistički skandal trese španjolski nogomet, i to direktno vezan za španjolsko osvajanje ženskog Mundijala. Naime, u takvom trenutku sreće i ponosa show je ukrao predsjednik tamošnjeg Saveza Luis Rubiales koji se ponašao potpuno neprikladno.

RFEF-ov šef pri dodjeli medalja tako je spontano poljubio reprezentativnu Jenni Hermoso u usta bez njenog pristanka pa se priča zakotrljala. Pozivaju mnogi na ostavku, Rubiales se naknadno ispričao, ali čak i iz ureda španjolskog premijera stiže poruka da je isprika zakašnjela i nedovoljna.

U sve se sad umiješala i FIFA koja je protiv predsjednika Saveza pokrenula disciplinski postupak, a sad na vidjelo izlaze i neki novi detalji. Tako izgleda da se Rubiales hvatao i za međunožje na bini ispred kraljice Letizije Ortiz, ali i drugih moćnika poput FIFA-inog predsjednika Giannija Infantina, a one koji su ga kritizirali zbog poljupca na prvu je nazvao “idiotima.”

Jenni Hermoso will pursue sanctions against RFEF President Luis Rubiales after he kissed her during Spain’s World Cup celebrations.

In a statement with her union:

‘It is essential that our team is represented by figures who project their values of equality and respect in all… pic.twitter.com/zcWWkbV3dV

— B/R Football (@brfootball) August 23, 2023

Sama Hermoso je odmah poslije događaja rekla da joj se poljubac baš i nije svidio, ali je kasnije za novine kazala kako je čin bio spontan te da inače s predsjednikom ima sjajan odnos. No, nakon toga je u zajedničkoj izjavi sa svojim sindikatom igračica, FUTPRO-om, dodala kako takvi postupci ne smiju proći bez kazne te da se postavi primjer kako bi se zaštitile nogometašice.

FIFA je, dakle, otvorila disciplinski postupak u kojem će se očito konzultirati sa sindikatom nogometašica, a vidjet ćemo hoće li Rubiales vidjeti zaista ozbiljne posljedice svog nesmotrenog poteza…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr