Ancelotti: ‘Modrić očito nije zadovoljan jer ne igra, ali vjerujem da će nam pridonijeti i ove sezone’

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić nije zadovoljan što je postao rezervni igrač Real Madrida, ali svejedno može doprinijeti momčadi, izjavio je u četvrtak Realov trener Carlo Ancelotti. Modrić, koji će idući mjesec napuniti 38 godina, u početna dva kola španjolskog prvenstva ulazio je s klupe za pričuve pred kraj utakmica.

“Istina je da je ovo neuobičajena situacija za njega, da ne igra kao obično, i to u specifičnom dijelu sezone kada se igra tek po jedna utakmica tjedno”, izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije u Madridu uoči utakmice s Celtom iz Viga.

Hrvatski veznjak je protiv Athletic Bilbaa odigrao zadnjih 10 minuta, pa protiv Almerije posljednjih 18 minuta.

“Očito je, nije zadovoljan, ali je jako dobro fizički spreman za igranje. Nema zdravstvenih problema, može nam pridonijeti i pridonijet će nam”, rekao je Ancelotti.

Talijanski trener je ljetos zbog kupnje 20-godišnjeg Juda Bellinghama za 103 milijuna eura iz Borussije Dortmund promijenio sustav igre kako bi ga prilagodio tom Englezu. Umjesto tradicionalnih 4-3-3, Real Madrid sada igra u formaciji 4-4-2 gdje su u sredini mahom mlađi igrači, a Modrić i Toni Kroos su ‘izvisili’.

“Za sve je ovo neuobičajena situacija. I za mene osobno, da igrač kao što je Luka Modrić, koji je uvijek navikao igrati od prve minute ne igra od početka. Vjerujem da će igrati i doprinositi ove sezone, kao što je doprinosio i prošle”, napomenuo je Ancelotti.

Upitan očekuje li da bi Modrić mogao otići u Saudijsku Arabiju, gdje ljetos odlaze brojni nogometaši iz Europe, Ancelotti je odgovorio:

“Luka je već odabrao što mora napraviti, odabrao je što želi raditi iduće godine”, rekao je o Modriću koji se vezao s Realom do sljedećeg ljeta iako je imao bogate ponude iz Saudijske Arabije već ove godine…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr