Mariborov sportski direktor: ‘Krznar je bio prvi kandidat za Dinamo i Rijeku, ali odbio je oboje’

Drama i zavrzlama oko izbora trenera Dinama i Rijeke polako je iza nas i oba se kluba s novim trenerima spremaju za europske ispite u četvrtak, a onda i za nedjeljnu međusobnu utakmicu. No, čini se da ćemo još danima malo po malo dobivati nove informacije o tome što se točno događalo u nedjelju i ponedjeljak.

Sportski direktor slovenskog Maribora Marko Šuler tako je za slovenski Sport Klub priznao kako je Damir Krznar bio kandidat, i to prvi, za obje klupe, ali je odbio te ponude i ostao u Ljudskom vrtu. Šuler je to kazao u kontekstu pitanja hoće li Krznar poslom platiti ispadanje iz Europe i sporiji ligaški start.

“Dopustite da to ovako kažem. Damir Krznar bio je prvi kandidat za klupu Dinama i prvi kandidat za klupu Rijeke, ali je obje ponude odbio”, rekao je. “Kao što je moja, odnosno klupska ideja bila potpuno jasna, ne pustiti ga. Vjerujemo u ono što radimo. Da su naši odnosi tako loši kao što neki mediji žele prikazati, onda sigurno ne bih bio trener Maribora u sljedećoj utakmici.”

No, neki drugi izvori iz Slovenije kažu da to baš i nije tako. Inače vrlo pouzdani slovenski novinar Milan Zore kaže kako Krznar uopće nije bio kandidat za hrvatske velikane.

Damir Krznar NIKOLI ni bil prvi kandidat za Dinamo in Rijeko. Nasprotna trditev je zgolj #šulerizem

— Miran Zore (@MiranZore) August 24, 2023

Bilo kako bilo, Dinamo i Rijeka su svoja upražnjena mjesta popunili. Krznar je, pak, nakon remija s Rogaškom o domaćem prvenstvu bio jako ljut, što je i pokazao u izjavi, a sportski direktor smatra da je to isključivo pozitivno.

““Zadovoljan sam što je trener ljut nakon ovakve utakmice i poslao je jasnu poruku igračima. Oni su ti koji su glavni akteri. Maribor je trenutno dobar samo ako smo svi 100%. Dečki moraju biti svjesni toga. Ovo što se dogodilo nije tragedija. Jasno, u Mariboru su standardi visoki”, rekao je.

Krznar je tako očito bio jedan od vodećih kandidata za klupu na kojoj je sjedio 2021. godine. Preuzeo je tada Dinamo od Zorana Mamića koji je dobio pravomoćnu presudu pa pobjegao. Krznar je priveo sezonu kraju s titulom, izbacio i Tottenham u ludoj europskoj večeri, ali je u iduću sezonu krenuo slabo, nije izborio Ligu prvaka pa je na jesen sam odstupio.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr