Ako je suditi po prezimenu, bit će mu zabavno na Oktoberfestu: Daniel Peretz stigao u Bayern

Bayern je potpisom Harryja Kanea definitivno riješio problem napadača u svojoj momčadi i sada može mirno dominirati Bundesligom još nekoliko godina. Međutim, jedno od otvorenih pitanja bilo je ono vratara; Manuel Neuer prošlog je prosinca slomio nogu na skijanju i njegov oporavak bio je dug i mukotrpan.

Legendarni njemački vratar nedavno se vratio treninzima s prvom momčadi, ali ima 37 godina i teško je vjerovati da još dugo može braniti na vrhunskoj razini, bez obzira na čudesne partije koje je često prikazivao. Aktualni ugovor važi mu do sljedećeg ljeta, a u Bayernu i sami znaju da se moraju okrenuti opcijama za budućnost.

Vrata je, tako, u posljednje vrijeme čuvao podjednako iskusni Yann Sommer, ali on je ovog ljeta otišao u Inter. U prvim utakmicama aktualne sezone branio je njegov vršnjak Sven Ulreich koji već godinama uskače kad god treba, no Bavarci do danas nisu imali ozbiljniju opciju osim njega.

Sada su je, čini se, pronašli u Danielu Peretzu, 23-godišnjem izraelskom reprezentativnom vrataru koji je dosad branio za Maccabi Haifu. Momak iz Tel Aviva napustio je rodnu zemlju nakon 103 nastupa u zelenom dresu, a Bayern je za njegove usluge platio pet milijuna eura ne računajući bonuse.

“San svakog djeteta je igrati za tako velik klub kao što je Bayern”, priznao je Peretz u razgovoru za službene klupske stranice. “Kad sam čuo za Bayernov interes, imao sam samo jednu želju — preseliti se ovamo. Gladan sam svega što slijedi.”

Official, confirmed. Daniel Peretz signs in as new Bayern player on five year deal for €5m fixed fee plus add-ons 🔴🇮🇱 pic.twitter.com/W4JhnV9mmd

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) August 25, 2023

Vidjet ćemo hoće li Peretz odmah stati između Bayernovih vratnica, no potpisao je petogodišnji ugovor pa bi trebao dobiti dovoljno prigoda za dokazivanje…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr