Xabi Alonso pohvalio Stanišića: ‘Impresioniran sam njegovom osobnosti, u konkurenciji je’

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić nedavno je napustio Bayern, ali samo privremeno — matični klub poslao ga je na posudbu u klub gotovo identičnog imena iz Leverkusena. Desni bek trebao bi provesti godinu dana u Bayeru nakon čega bi se, barem je tako rečeno, trebao vratiti u svlačionicu vječnog njemačkog prvaka i boriti se za svoje mjesto.

Njegova pozicija već je neko vrijeme pretrpana; Benjamin Pavard i Noussair Mazraoui trenutno su ispred njega u rotaciji. Bivši trener Julian Nagelsmann imao je povjerenja u Stanišića, a Thomas Tuchel ipak ga je odlučio poslati na daljnje skupljanje iskustva iako mu je davao minute u predsezoni koje je Hrvat iskorištavao dobro. Naime, očekivao se Pavardov odlazak čime bi Stanišić vjerojatno ostao u Bayernu, ali on se, izgleda, neće dogoditi.

Podsjećamo, Stanišić je na pripremama zabio dva gola za Bayern, a njegov novi trener u Leverkusenu Xabi Alonso jako je zadovoljan onime što je zasad vidio od njega na treninzima.

“Josip Stanišić ostavio je odličan dojam, on je izvrstan nogometaš koji ima želju za napretkom i pomaganjem”, otkrio je Španjolac na današnjoj konferenciji za medije. “Ima igračku inteligenciju za igranje više pozicija i fleksibilan je u tom pogledu. Bio sam impresioniran sam njegovom osobnosti u našem prvom razgovoru. Trenirao je dobro i bit će u konkurenciji za sutra.”

Josip Stanišić on why he left Bayern for Leverkusen: “I was told clearly in Munich that a loan makes sense in order to develop. Now I’m looking forward to giving it my all in Leverkusen. I think I’ll get more playing time here than I would have at Bayern”[[@SkySportDE] pic.twitter.com/vIzo1jpahU

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) August 22, 2023

Onda se nadamo brojnim i dobrim partijama u Bayerovu dresu…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr