Petar Musa je u nadoknadi ušao s klupe. Zabio je nakon samo jedne minute na terenu

Prije samo tjedan dana, izbornik Zlatko Dalić na svoj je popis igrača za kvalifikacijske utakmice protiv Latvije i Armenije ponovno uvrstio i Petra Musu. Primijetio je i on kako je ovaj Benficin napadač u solidnoj formi, što se ovog vikenda još jednom pokazalo točnim. Lisabonski velikan gostovao je, u sklopu trećeg kola portugalskog prvenstva, kod Gil Vicentea te na kraju slavio s 3-2.

Iako je u igru ušao tek u trećoj minuti sudačke nadoknade drugog dijela, Musa se svejedno stigao upisati među strijelce. I to praktički za manje od jedne minute nakon svojeg ulaska s klupe, tek mu je nekoliko trenutaka trebala da lopti nađe put do mreže. Vješto je tada izbjegao zamku domaćih braniča te im pobjegao, primirio sjajno dodavanje mladog Joãa Nevesa te pospremio loptu u gol.

⚽ 90+4′ GOOOOOOOAAAAAAAAAAAAAL! MUSAAAA!#GVFCSLB • 1-3 | #EASPORTSFC pic.twitter.com/OnRHbjriBe

— SL Benfica (@slbenfica_en) August 26, 2023

Tim je zgoditkom Musa potvrdio pobjedu svoje momčadi, povisivši tada na 3-1, da bi Gil Vicente u osmoj minuti sučevog dodatka smanjio na već spomenuti konačni rezultat. Inače, za hrvatskog reprezentativca to je drugi ovosezonski pogodak, onaj premijerni stigao je u pobjedi tijekom Superkupa s Portom (2-0), a zanimljivo je da je i tada ušao s klupe, doduše već na poluvremenu.

Promiče se tako sve više u pravog džokera s klupe za Rogera Schmidta, no ipak bi najbolje bilo kada bi se ustalio i u njegovoj početnoj postavi. Inače, Benfica nakon tri odigrana kola ima šest bodova na svom kontu, druga joj je ovo uzastopna pobjeda, nakon uvodnog poraza u prvom kolu kod Boaviste (3-2).

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr