Sopić: ‘Postoje treneri koji se mire s rezultatom, ja nisam takav. Protiv Lillea su šanse 50-50’

Slabu je partiju sinoć pružila Rijeka tijekom ogleda s Dinamom (2-1), baš kao i u nedavnom Jadranskom derbiju kod Hajduka (1-0), tek u 87. minuti je uputila prvi udarac unutar okvira gola. Očit je bio i umor unutar njene momčadi, vide se posljedice izazovnog europskog gostovanja u Francuskoj kod Lillea (2-1), o čemu je nakon sinoćnje utakmice govorio i njen novi trener, Željko Sopić.

“Mi smo imali svoju igru, ali i manjak energije koji se osjećao od prve minute”, rekao je Sopić za MaxSport pa nastavio:

”Maksimalno smo se otvorili nakon drugog Dinamovog gola. Očekivao sam odgovor od svježih igrača, nismo to dobili. Postoje treneri koji se pomire s rezultatom, ja nisam takav. Zato sam dva igrača koji su nam trebali donijeti svježinu zamijenio. Nije da su se baš šetali po terenu, ali su se sklizali po njemu dok su se njihovi suigrači patili.”

Željko Sopić: Ušli smo sa slabijom energijom u utakmicu, ne mogu nikome ništa prigovoriti, dečki su nakon utakmice u Lilleu dali sve od sebe u ovom trenutku. Da je bilo dobro, nije 🔵⚪

📺👉 https://t.co/8TDuqtFG9r#ZajednosmoRijeka #HNKRijeka pic.twitter.com/8sgpow7O5Z

— NK Rijeka (@NKRijeka) August 27, 2023

Naravno, ta dva igrača o kojima priča su Danilo Veiga, kojeg je iz igre izvadio već u 23. minuti, te Näis Djouahra, on je izašao u 80. iako ga je na teren ubacio samo 22 minute ranije. Težak je tjedan iza njegovih igrača, s tim gostovanjima u Francuskoj te Maksimiru, a tek im slijedi najbitnija utakmica, ona s Lilleom u uzvratu na Rujevici.

“Da, Dinamo je odigrao dobru utakmicu, ali mi smo zatajili po pitanju energije. No, ne mogu ništa zamjeriti igračima, dali su sve od sebe. Da je bilo dobro, nije, ali nekad platite danak što ovakve utakmice ne igrate često. Idemo se sad rekuperirati, slijedi nam važna utakmica, uz ove navijače i punu Rujevicu, rekao bih da su šanse 50-50”, zaključio je Sopić.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr