Jakirović nakon pobjede: ‘Zvižduci su navijački folklor. Nije nam bilo lako probiti Rijekin blok’

U utakmici za koju se najavljivalo da bi mogla biti puna tenzija, one su na kraju izostale, a Dinamo je s 2-1 slavio protiv Rijeke. Bio je to, dakako, i susret trenera Plavih Sergeja Jakirovića s momčadi koju je napustio prije samo šest dana, koja je njegovim odlaskom sada upisala dva poraza, dok je on dvaput slavio s maksimirskim prvoligašem.

“Zvižduci su navijački folklor. Prije svega čestitam na sjajnoj izvedbi, kontrolirali smo cijeli susret. Nije nam bilo kalo probiti Rijekin blok, ali stvorili smo puno šansi, iako nismo bili tehnički previše precizni. Na kraju zaslužena pobjeda, čestitam svojim momcima”, rekao je Jakirović za MaxSportove kamere.

“Našli smo načina da ugrozimo Rijeku s dobrom kombinatorikom. Što se tiče Brune Petkovića, on nam puno znači, to je ipak reprezentativac, drago mi je zbog njega i želim da ostane klubu, odnosno da nas vodi skupa s ostalim senatorima. Luka Menalo ima mjesto u sastavu, jer računam na sve igrače u kadru, nisu to samo floskule. Svi nam trebaju, a isto vrijedi i za Josipa Drmića.

“Čeka nas teška utakmica u četvrtak, ali ne želimo se braniti, već ostvariti prolaz u Europa ligu, a onda nam slijedi Osijek. Idemo utakmicu po utakmicu”, zaključio je Jakirović.

Obje momčadi sada se okreću europskim uzvratima tijekom četvrtka, Dinamo će u Pragu čuvati prednost od 3-1 protiv Sparte, dok Rijeka na Rujevici dočekuje Lille i lovi zaostatak od 2-1 iz Francuske.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr