Šou Brune Petkovića: Dinamo je nadigrao Rijeku na Maksimiru

Trebao je to biti derbi, a ispala je demonstracija sile aktualnog prvaka, koji je svom jadranskom rivalu prvu uzeo trenera, a onda ga nadigrao na Maksimiru. Dinamo je u utakmici 6. kola HNL-a pobijedio Rijeku s 2-1, kontroliravši utakmicu do samog kraja, kada se Rijeka naglo probudila.

Derbi je obećavao ne samo sraz dva rivala, već i atmosferom nabijenu prvu utakmicu Sergeja Jakirovića sa svojim sadašnjim protiv bivšeg kluba. Prije utakmice, rekao je da ga Rijeka nema s čim iznenaditi. U prvom poluvremenu, njegove riječi pokazale su se točnima.

Jedini gol u prvih 45 minuta zabio je Marko Bulat, i inače raspoložen u sredini terena, nakon sjajne asistencije Brune Petkovića. Bio je to potez baš u Petkovom stilu; povukao se duboko i iz prve zavrnuo loptu iza riječke obrane. Bulat je sjajno utrčao iz sredine i zabio za 1-0.

Dinamo je dominirao od prve do posljednje minute prvog poluvremena i prije toga prijetio preko Martina Baturine i Stefana Ristovskog, čiji je gol nakon prekida poništen zbog prekršaja Josipa Mišića. Rijeka je u prvih 45 minuta uputila jedan jedini udarac unutar okvira gola Ivana Nevistića i bila potpuno bezopasna.

Željko Sopić morao je zbog ozljede već u prvom poluvremenu iz igre izvaditi Danila Veigu, a do 13. minute nastavka napravio je već četiri zamjene u nadi da će podignuti razinu svoje momčadi. Međutim, Dinamo je i u nastavku bio u kontroli. Bulat, Mišić i Baturina kontrolirali su sredinu terena, a Rijeka ne samo da nije napravila ništa u posjedu, već je bila prilično bezopasna i u tranziciji.

Iako je domaćin u nastavku nešto snizio intenzitet, i dalje je bio puno opasniji. Najbolju priliku opet je zakuhao Petković, koji je gotovo identičnom loptom kao i kod pogotka proigrao Mahira Emrelija u 74. minuti. Njegov udarac otišao je pored gola. Četiri minute kasnije, opet Petković, opet sjajno proigravanje, ali ovoga puta Nediljko Labrović brani Bogdanu Mihaljičenku. Kao što je i bio slučaj od trenutka Bulatovog pogotka, Dinamo je bio taj koji je bio bliži pogotku, unatoč tome što je Rijeka bila ta koja je jurila rezultat.

Upravo to se dogodilo u 84. Ponovno je Petković bio u glavnoj ulozi; ovoga puta je podvalio loptu za Baturinu, koji pada u kaznenom prostoru. Penal je bio čist, a realizirala ga je upravo Dinamova desetka. Bit će to veliki udarac za aktualnog prvaka napusti li klub.

Bila je to samo točka na i Dinamove dominantne predstave na Maksimiru. Rijeka je uspjela postići samo počasni pogodak, ne iz izgrađene akcije već iz prekida. Marco PaPetšalić pokazao je još jednom kakvu lijevu nogu ima, zabivši iz slobodnjaka u 90.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr