Folarin Balogun lani je dominirao u Ligue 1, a sada se vraća onamo. Arsenal ga prodao Monacu

Ako ste jedan od onih ne tako brojnih koji prate Ligue 1 i francuski nogomet, moguće je da ste sa zanimanjem pratili ovoljetnu situaciju oko Folarina Baloguna. Novopečeni američki reprezentativac poslan je na tribinu u matičnom Arsenalu nakon što nije imao namjeru biti zamjena Gabrielu Jesusu i(li) Eddieju Nketiahu, a zainteresiranih nije nedostajalo s obzirom na vrlo produktivnu prošlu sezonu.

Podsjećamo, Balogun je lani posuđen Reimsu gdje je potpuno eksplodirao i u 39 nastupa zabio 22 gola uz tri asistencije. Bio je jedan od najefikasnijih topnika u Francuskoj i zaslužio poziv u američku reprezentaciju gdje na njega gledaju kao potencijalnu buduću zvijezdu, a za njega su se zanimali Inter, Chelsea i Monaco.

Stvar se odigrala na sljedeći način; Inter, čini se, nije dovoljno zagrizao, Arsenal nije želio prodavati igrača izravnom rivalu, a tako je najozbiljniji bio Monaco koji je platio ukupnih 40 milijuna eura za njegov transfer — od toga je 30 fiksno, a ostatak će Topnici dobiti u raznoraznim bonusima. Također, londonski klub zadržava pravo na 17,5 posto zarade od sljedećeg transfera. Balogun je potpisao ugovor na pet godina.

DONE DEAL: Monaco have signed Folarin Balogun from Arsenal for a reported €40m. ✍️

Balogun had more shots across Europe’s top seven divisions in 2022/23 than any other current U23 player.

Only Erling Haaland and Jonathan David scored more league goals. ☄️ pic.twitter.com/H4RUIV1GUb

— Squawka (@Squawka) August 30, 2023

Jedan od traženijih mladih napadača tako je pronašao svoju novu sredinu u ligi koju već jako dobro poznaje. Monaco, inače, ima solidan ulazak u sezonu pod novim trenerom Adijem Hütterom — nakon dvije pobjede nad Clermontom i Strasbourgom uslijedio je remi s Nantesom prošlog vikenda (3-3) — a Balogun bi mogao debitirati za nekoliko dana protiv Lensa u četvrtom kolu Ligue 1.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr