Deadline Day: Barça je dovela dvojicu Joãa, United Amrabata, a Getafe šokantno Greenwooda

Fabrizio Romano i njemu slični insajderi sada napokon mogu malo odahnuti, prijelazni rok u većini europskih je zemalja završen sinoć u ponoć po hrvatskom vremenu. Kako to uvijek i biva, podosta zanimljivih transfera finaliziralo se tek u posljednjim satima, pa čak i minutama.

Od njih, svakako treba izdvojiti dvije posudbe koje je Barcelona dogovorila s dvojicom portugalska imenjaka, Joãom Félixom te Joãom Cancelom. Obojica su došli tek na jednu sezonu, prvi iz Atlético Madrida, a drugi iz Manchester Cityja, s obzirom da katalonski velikan nema opciju otkupa njihovih ugovora. Zasigurno će obojica biti od velike pomoći treneru Xaviju, čak i u tom kratkom periodu.

Jedna od najvećih odšteta sinoćnje završnice ljetnog mercata pripala je Eintrachtu iz Frankfurta, koji je odlaskom Randala Koloa Muanija u Paris Saint-Germain uprihodio čak 90 milijuna eura. Mladi francuski napadač vratio se tako u rodni grad, gdje će zajedno s nekolicinom suigrača konkurirati za jedno od mjesta u napadu trenera Luisa Enriquea.

Zanimljivo je bilo i u Engleskoj, najaktivniji su u tim posljednjim satima bili Manchester United i Liverpool, barem od klubova iz gornjeg doma poretka. Redsi su se tako još i dodatno pojačali u veznom redu, iz Bayerna je stigao mladi nizozemski talent Ryan Gravenberch, pa će trener Jürgen Klopp imati podosta opcija u toj liniji.

“If you see it from the outside, it’s one of the biggest clubs in the world.” 🗣

Watch Ryan Gravenberch’s first interview as a Red in full on LFCTV GO 🎬

— Liverpool FC (@LFC) September 1, 2023

Na Old Trafford je pak stigao Sofyan Amrabrat, jedno od otkrića prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Kataru, no i on je također najprije tek na posudbi. Dugo se Fiorentina natezala s Unitedom oko ovog transfera, na kraju dogovor ipak postignut, s tim da engleski prvoligaš ima i pravo otkupa ugovora, za dodatnih 20 milijuna eura.

No, možda i glavna priča večeri i jest vezana uz igrača Manchester Uniteda, ali ne odveć u pozitivnom smislu. Naime, nakon siječnja 2022. i uhićenja zbog sumnje u silovanje i zlostavljanje njegove djevojke, novi je klub pronašao i Mason Greenwood. Njegova će nova sredina biti španjolski prvoligaš Getafe, a taj je transfer rijetko gdje naišao na odobravanje, sigurno na terenima La Lige neće imati baš srdačan doček…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr