Dinamo je saznao raspored utakmica u KL. Grupu otvara 21. rujna s Astanom na Maksimiru

Nakon što je saznao suparnike u skupini, hrvatski prvak Dinamo saznao je i raspored utakmica u grupnoj fazi Konferencijske lige. Podsjetimo, Plavima će se tijekom ove jeseni suprotstaviti češki predstavnik Viktoria Plzeň, stari znanac Astana te kosovski prvak Ballkani.

UEFA je jutros objavila raspored utakmica za prvu fazu natjecanja, tako da će Dinamo u prvom kolu dočekati Astanu na Maksimiru, a ta će se utakmica održati 21. rujna. Na istom mjestu će sastav koji vodi trener Sergej Jakirović i završiti grupnu fazu, 14. prosinca u Zagreb stiže Ballkani.

21.9. Dinamo – Astana
5.10. Ballkani – Dinamo
26.10. Dinamo – Viktoria
9.11. Viktoria – Dinamo
30.11. Astana – Dinamo
14.12. Dinamo – Ballkani

9 bodova iz prve tri utakmice su imperativ.

— Tomislav Globan (@tgloban) September 2, 2023

Kosovski klub bit će Dinamov domaćin u drugom kolu, no ta utakmica zakazana za 5. listopada neće se igrati na Ballkanijevom terenu, već u Prištini na stadionu Fadil Vokrri. Nakon toga Dinamo čeka dvostruki program s Viktorijom, najprije na Maksimiru 26. listopada, pa potom i u Češkoj dva tjedna poslije.

Posebno će biti izazovno u petom kolu, 30. studenog slijedi gostovanje u Kazahstanu, gdje se tada temperature zraka u prosjeku spuštaju i do -5 stupnjeva Celzijevih. Podsjetimo još na kraju, direktan prolaz u osminu finala ostvarit će samo prvoplasirana momčad skupine, dok će drugoplasirani u dodatni playoff s nekim od trećeplasiranih sastava iz grupne faze Europa lige.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr