Nova sezona, stare boljke: Borussia je kod kuće ispustila dva gola prednosti protiv debitanta u ligi

Kada se spomene ispuštanje prednosti i sigurne pobjede u drugom poluvremenu ili čak samoj završnici utakmice, velikoj većini odmah na pamet padne Borussia Dortmund. Ta nesigurnost i drama u finalnim minutama kroz povijest ju je stajala podosta bodova, pa čak i ligaških titula, a čini se kako se ta loša navika neće prekinuti ni ove sezone.

Jasno je to već nakon trećeg kola ovog izdanja Bundeslige, odnosno sinoćnjeg ogleda s Heidenheimom na domaćem terenu. Ta je momčad inače debitant u najvišem rangu njemačkog nogometa, a svoj premijerni bod osvojila je na jednom od najtežih gostovanja. I to posve neočekivano, jer jer BVB već nakon 15 minuta igre vodio s 2-0 te s tom prednošću otišao na odmor.

Za to su bili najzaslužniji strijelci Julian Brandt i Emre Can, no onda smo u drugom poluvremenu gledali sasvim drugačiju utakmicu. Heidenheim kao da se oslobodio pritiska i bez opterećenja krenuo u lov na remi, što je na kraju i ostvario. Put do konačnih 2-2 u 61. minuti započeo je Eren Dinkçi, da bi u 82. Tim Kleindienst golom s bijele točke kompletirao gostujući povratak, odnosno domaću katastrofu.

FT: Borussia Dortmund 2-2 Heidenheim.

Dortmund were 2-0 up against the team promoted from the 2nd Bundesliga, but still failed to beat them. Bayern Munich can already create a 4 point gap tomorrow, after just 3 games. pic.twitter.com/B2Up8r1fxb

— 𝐀𝐅𝐂 𝐀𝐉𝐀𝐗 💎 (@TheEuropeanLad) September 1, 2023

Novi je to posrtaj za Borussiju Dortmund, nakon onog iz prošlog kola i remija u gostima kod Bochuma (1-1). Tako će Bayern, u slučaju pobjede kod Borussiju Mönchengladbach moći pobjeći već na četiri boda prednosti ispred svojeg glavnog konkurenta za naslov. S druge strane, Heidenheim i njegovi navijači će sigurno još dugo pamtiti svoj prvi bundesligaški bod u čak 177 godina dugoj klupskoj povijesti…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr