Sve po starom na Old Traffordu: United nedavno ugostio osuđenog pedofila, sada se ispričao

Manchester United u posljednje vrijeme drmaju brojne kontroverze kada je riječ o njegovim igračima i njihovu ponašanju prema ženama. O slučaju Masona Greenwooda i snimki koje su izašle u javnost već znamo sve, ali njegov je slučaj postao ponovno aktualan nakon što je poslan na posudbu u Getafe, gdje se sprema zaigrati nogomet nakon gotovo dvije godine izbivanja.

Engleski napadač oslobođen je optužbi, ali oblak nepovjerenja ostaje nad njegovom glavom, pogotovo zbog načina na koji se slučaj raspleo. Da stvar bude još gora, posljednjih dana izlaze teške optužbe na račun Antonyja, još jednog Unitedova prvotimca kojeg se također tereti za nasilje nad partnericom. Zbog toga je maknut s popisa brazilske reprezentacije, a klub još nije odlučio poduzeti takve mjere.

No, klupska reputacija ne prestaje se narušavati pa je u javnost procurio još jedan vrlo neugodan slučaj. Naime, engleski mediji su otkrili kako je United u ožujku prošle godine na svojem stadionu ugostio Geoffa Konopku, dugogodišnjeg menadžera klupske ženske ekipe prilikom prvenstvene utakmice Manchesterovih dama i Evertona. Crveni vragovi su, pritom, slavili Konopku na svojim službenim stranicama, ističući njegove brojne uspjehe kroz godine, a posvetili su mu i mjesto u muzeju.

Ako se pitate što je tu sporno, dovoljno je još dodati ključnu informaciju — a ona glasi da je Konopka osuđeni pedofil. Naime, spomenuti strateg 2011. je osuđen na četiri godine zatvora zbog maltretiranja i nedoličnog ponašanja nad djevojkama mlađim od 16 i 14 godina.

🚨💣 Manchester United made convicted pedophile Geoff Konopka ‘guest of honor’ at Old Trafford and celebrated his career despite him being banned from the game: Club ‘were unaware women’s coach got four years for offenses against girls.[[@MailSport] pic.twitter.com/v6KrPyaouM

— Football Talk (@FootballTalkHQ) September 7, 2023

Na spomenutoj utakmici bilo je prisutno preko 20.000 gledatelja, uključujući i brojne maloljetnike, a United se sada, u izjavi za Daily Mail, ispričao na tom potezu. Iz njegova odgovora doima se kao da nije ni znao za te osude.

“Manchester United nedavno je primio informacije o ovim osudama, te je hitno stupio u kontakt s relevantnim pravnim i nogometnim tijelima kako bi potkrijepio činjenice”, prenosi spomenuti list. “Klub je poduzeo odgovarajuće mjere nakon što je primio ovu informaciju i neće više imati nikakve veze s pojedincem. Manchester United izražava svoje iskreno suosjećanje sa žrtvama i svima onima koji su pogođeni ovim gnjusnim zločinima.”

Čudno je da jedan klub Unitedova renomea dopusti ovakav gaf, ali možda ni ne treba čuditi s obzirom na to kako funkcionira u posljednjem desetljeću…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr