A u ostalim vijestima: Turci su u završnici protiv Armenije spasili bod i zadržali vrh skupine

Dok je Hrvatska na Rujevici odrađivala svoju tek treću utakmicu u kvalifikacijama za Euro, u istoj skupini D se u Eskişehiru odrađivao već peti dvoboj za Tursku koja je u uzvratu prvog kola dočekala Armeniju. I dok su Turci tada slavili u gostima, sada je Armenija uzela bod na gostujućem terenu, a mogla je i sva tri.

Jer poveli su Armenci pogotkom Artaka Dašjana iz 49. minute. Prekaljeni 33-godišnji veznjak dočekao je niski ubačaj pa ogromnu grešku obrane. Naime, lopta je prolazila kroz kazneni prostor i domaći ju je branič potpuno promašio, a onda je Armenac mirno na drugoj stativi završio s peterca za 1-0.

Stajalo je tako dosta dugo i već smo svi pisali deveti bod za Armeniju koja bi se tako izjednačila s Turskom na vrhu, ali u 88. minuti domaćin je stigao do izjednačenja. I to kako, Bertuğ Yıldırım dočekao je odbijanac na 25 metara od gola i sreću iskoristio tako da je loptu zakucao u praznu mrežu.

Sijevnula je turska kontra pa zicer Halila Dervişoğlua kojem je obranio vratar, ali Rennesov igrač ipak je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme te je zabio za 1-1.

Turska tako nakon pet odigranih utakmica ima 10 bodova i sama je na vrhu tablice skupine u kojoj je i Hrvatska. Turcima je idući ispit baš gostovanje u Osijeku kod Vatrenih u listopadu, dok prije toga u Erevanu igraju Armenija i Hrvatska pa Zlatko Dalić i momci pobjedom u gostima mogu do vrha tablice s utakmicom manje.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr