Bacanje pod fontanama: Tom Walsh ponovno odnio pobjedu na Memorijalu Ivana Ivančića

Nakon što su skakači u dalj jučer odradili svoj posao na Trgu bana Josipa Jelačića, bacači kugle večeras su se ogledali na već tradicionalnom Memorijalu Ivana Ivančića koji se održava na fontanama kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Pobjednik je, po peti put u Zagrebu, bio novozelandski predstavnik Tom Walsh koji se tako izjednačio s američkim konkurentom Ryanom Crouserom. Olimpijski i svjetski pobjednik ove godine nije bio u konkurenciji pa je Walsh imao nešto lakši zadatak, ali nije uspio prebaciti njegov rekord od 22,84 metra.

Bacač s Novog Zelanda slavio je zahvaljujući hicu od 22,46 metara, a valja spomenuti da su natjecanje u toj disciplini, otkako je počelo njegovo održavanje kod fontana, osvajali samo Walsh i Crouser.

Ova pobjeda Walshu će poslužiti kao vrlo dobra za podizanje morala budući da je na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti završio četvrti što mu se dogodilo već treći put u karijeri, a istaknuo je i kako je Zagreb jedno od njegovih najdražih mjesta za nadmetanje. Kako i ne bi bilo, s obzirom na takve rezultate…

Drugoplasiran je bio brončani bacač iz Budimpešte Joe Kovacs hicem od 21,72 metara, a srebrni Leonardo Fabbri završio je na trećem mjestu s 21,55 metara. Što se hrvatskog predstavnika Filipa Mihaljevića tiče, njemu je za dlaku izmaknuo podij jer je završio četvrti s tri centimetra manje u odnosu na Talijana.

Glavna fešta zvana Hanžekovićev memorijal na rasporedu je sutra na stadionu Mladosti.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr