Kyle Walker izgubio reprezentativnu nevinost. Zabio prvijenac u dobi od 33 godine

Najzanimljivija utakmica ranijeg termina kvalifikacija za Euro 2024 odigrana je u Wrocławu; tamošnji stadion ugostio je Ukrajinu — koja zbog očitih razloga ne može igrati kod kuće — i Englesku u susretu petog kola skupine C.

Englezi su u kvalifikacije prethodno ušli s četiri pobjede pa je pozitivan rezultat u ovom susretu bio puno važniji Ukrajincima koji su skupili šest bodova iz prva tri nastupa, a zapravo smo svjedočili ogledu u kojemu su Tri lava imala sve na svojoj strani osim rezultata. Dominirali su u svakom pogledu, ali konačni dojam ostaje ponešto nedorečen i piše se rezultat 1-1.

Engleska je otpočetka kontrolirala tempo igre, ali je pomalo sterilno ušla u utakmicu i Ukrajina je povela iz svoje prve prave akcije pred suparničkim golom. Juhim Konoplja u 26. je minuti uputio povratnu loptu u šesnaestercu za Oleksandra Zinčenka koji ju je stisnuo i zabio za ukrajinskih 1-0; Arsenalov bek potpuno je raspametio 40.000 ukrajinskih navijača na poljskom stadionu, a to mu je bio deveti zgoditak za reprezentaciju i prvi nakon 16. studenog 2021. kada je zabio Bosni i Hercegovini.

Englezi nisu izgledali pretjerano impresivno u tim trenucima, ali do poravnanja su došli relativno brzo; Harry Kane poslao je fenomenalnu dugu loptu na desnu stranu u 41. minuti, a primio ju je Kyle Walker zamalo izbjegavši zaleđe. Bek Manchester Cityja pobjegao je čuvaru i poentirao za 1-1, a to mu je bio prvijenac za reprezentaciju.

Zanimljivo, u dobi od 33 godine i 104 dana, Walker je drugi najstariji strijelac jednog prvijenca u povijesti reprezentacije. Prvi je još uvijek Jimmy Moore koji je svoj premijerni gol za Tri lava zabio s 34 godine i 10 dana, a to se dogodilo prije doslovno 100 godina u ogledu sa Švedskom.

450 – Kyle Walker is the 450th different player to score for the England men’s team – with this his 77th cap, it’s the longest any player has waited for their first strike. Rarity. pic.twitter.com/cExEuypTaT

— OptaJoe (@OptaJoe) September 9, 2023

Engleska je nastavak provela u kruženju pred ukrajinskim vratima, ali gol je izostao — najbliže mu je došao Bukayo Saka koji je u 60. minuti pogodio gredu. Gareth Southgate ne može baš biti zadovoljan konačnim ishodom, ali Engleska je i dalje suvereno prva s 13 bodova. Ukrajina je druga sa sedam, ali i utakmicom manje. Italija je trenutno na tri ali ona je odigrala samo dva susreta, a večeras se suočava sa Sjevernom Makedonijom u Skoplju.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr