U-21 Vatreni skoro su prosuli tri gola prednosti da bi na kraju ipak slavili na Farskim otocima

Lijep izlet na sjeveru skoro se pretvorio u pravu noćnu moru za hrvatsku U-21 reprezentaciju, ali usprkos tome što su izabranici Dragana Skočića sami sebi zakomplicirali život, ipak su kvalifikacije za Euro 2025. otvorili pobjedom na Farskim otocima.

Imao je uoči ovog susreta Skočić dosta problema s ozljedama, napose u obrani gdje su tako od prve minute priliku dobili Antonio Tikvić i Maro Katinić kao zasad dosta nepoznata i nova imena. No, u početku je sve djelovalo idealno.

Nakon što su domaći u 16. promašili jednu veliku šansu, povela je Hrvatska samo minutu kasnije. Mateo Lisica ubacio je poluvisoko s desne strane, a Roko Šimić sjajno je reagirao i atraktivnim udarcem skrenuo loptu u mrežu.

Do poluvremena su mladi Vatreni stigli i udvostručiti razliku, u 44. minuti je Veldin Hodža potegnuo s 20 metara u gornji lijevi kut i to je bilo nezaustavljivo za golmana.

Inače, dosta ofenzivnu postavu poslao je Skočić na teren pa su naprijed prijetili Stipe Biuk, Šimić i Dion Drena Beljo, a dva člana te trojke zabila su danas. Nakon dosta sporijeg prvog dijela nastavka, Hrvatska je povela s 3-0 u 75. minuti nakon što je Beljo sretno i spretno u pokušaju proigravanja odigrao ‘dupli pas sa samim sobom’ pa mu se lopta odbila te je pogodio s desetak metara.

No, onda veliki problemi. Trebalo je samo privesti susret kraju, ali Gutti Dahl-Olsen ušao je u igru i odmah zabio u 78. minuti nakon greške Veldina Hodže u dodavanju i brze velike prilike za Farane. Da stvar bude gora, i u 85. isti igrač opet zabija, ovaj put nakon svijeće u kazneni prostor koju nitko od Hrvata nije očistio.

Umjesto šetnjice odjednom se ušlo u dramu, ali Farani ipak nisu uspjeli zadati i treći udarac. Štoviše, u drugoj minuti nadoknade kružila je Hrvatska nakon kornera i lopta je na desnoj strani pronašla Marina Ljubičića, a ovaj je sjajno pogodio za 4-2 i pobjedu za start.

Skočić je to dočekao prvu pobjedu na novom poslu, a Hrvatska je skočila na četvrto mjesto kvalifikacijske skupine G. No, ima debelo najmanje utakmica, tek jednu, dok neki poput Andore i Bjelorusije imaju i pet susreta. Na vrhu je Portugal sa šest bodova iz dvije utakmice.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr