Krajicek i Ram pobijedili su Dodiga i Pavića te donijeli SAD-u trijumf nad Hrvatskom

Mate Pavić i Ivan Dodig izgubili su u Splitu meč parova protiv Austina Krajiceka i Rajeeva Rama nakon velike borbe i tri seta, a time je SAD došao do 2-1 i pobjede protiv Hrvatske u prvom susretu skupine D u Davis Cupu.

Krajicek i Ram slavili su sa 7-6, 6-7, 6-2 i donijeli favoriziranoj američkoj reprezentaciji pobjedu. Hrvatskoj je ranije Borna Goja sjajnom pobjedom protiv Francesa Tiafoea donio izjednačenje, nakon što je mladi debitant Dino Prižmić izgubio prvi susret od Mackenzieja McDonalda.

Prva dva seta odlučena su nakon tie-breaka, u prvom su bolji bili američki, u drugom hrvatski tenisači. Međutim, Dodiga i Pavića u odlučujućem setu napustila je sigurnost na servisu. Nisu ga u prva dva seta izgubili niti jednom, a onda u trećem dvaput. Treba i priznati da su Krajicek i Ram bili u sva tri seta sjajni na svom servisu i nisu hrvatskom paru dopustili niti jedan break.

Hrvatska tako u šestom dvoboju prvi put nije uspjela pobijediti reprezentaciju SAD-a. Sljedeći suparnik hrvatskih reprezentativaca bit će finski tenisači, protiv kojih će igrati u petak.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr