Gojo: ‘Ovo je bez premca moja najveća pobjeda, zauvijek ću je pamtiti’

Borna Gojo pobijedio je večeras u Splitu 11. igrača svijeta Francesa Tiafoea i izjednačio susret Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država na 1-1. Slavio je u dva seta, sa 6-4, 7-6, a poslije meča kazao je kako je riječ o njegovoj najvećoj pobjedi u karijeri.

“Sve moje najveće pobjede su se dogodile kad sam igrao za reprezentaciju. Tako će biti i u sljedećem meču, bez obzira na renking suparnika. No, ovo je bez premca moja najveća pobjeda. Kad gledamo veliku sliku, to je samo jedan bod, a trebaju nam dva”, rekao je.

“Jako sam ponosan na ovu pobjedu u Splitu. Tu su mi bili prijatelji i majka koja me rijetko ima priliku gledati uživo. Ovu ću pobjedu zauvijek pamtiti”, dodao je Gojo.

“Nadam se da će se i moj renking dizati kroz godine. Kad izgubim taj bod za reprezentaciju, najradije bih se ubio. U svojoj glavi sam uvijek bio ravnopravan. S izbornikom sam se uvijek dobro pripremao za mečeve na taj način. Do sad sam više puta bio u pravu nego ne.”

“Ljudi nas nisu vidjeli kao pobjednike, ali ja nikad nisam u reprezentaciji došao ‘skinuti gaće’, došao sam dobiti. Mi smo Hrvatska, teniska smo nacija. Uvijek idemo na pobjedu”, poručio je hrvatski broj 1 u ovom dvoboju.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr