Martić nakon poraza od SAD-a: ‘Ne mogu igračima ništa predbaciti, borili su se kao lavovi’

Hrvatska je jučer u Splitu doživjela prvi poraz od Sjedinjenih Američkih Država u Davis Cupu. Američki tenisači slavili su s 2-1 nakon odlučujućeg meča parova, u kojem su Austin Krajicek i Rajeev Ram bili bolji od Ivana Dodiga i Mate Pavića.

Prije toga je Borna Gojo u sjajnom meču pobijedio prvi američki reket, Francesa Tiafoea, i tako poništio prednost koju je SAD-u donio Mackenzie McDonald pobjedom nad mladim debitantnom Dinom Prižmićem.

Izbornik Vedran Martić izjavio je kako je ponosan na svoje igrače nakon velike borbe protiv favoriziranog suparnika:

“Cilj nam je bio da nakon pojedinačnih mečeva bude 1-1. Dino je imao zahtijevnog protivnika. McDonald je odigrao jako dobro. Nisam vidio da se Dino uplašio. Zapravo, bio je ljut što gubi. Pokazao je pobjednički stav. Gojo je još jednom pokazao da je u Davis Cupu na vrhunskom nivou. Odigrao je meč kako treba, kako smo dogovorili, servirao je odlično.”

“U parovima su prva dva seta bila vrhunska. U trećem setu su oni pogodili nekoliko reterna i dobili meč. Ja sam nezadovoljan što smo izgubili, ali imali smo zahtjevnog protivnika. Ne mogu igračima ništa predbaciti, borili su se kao lavovi”, zaključio je izbornik.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr