Blažene nove nadoknade: Ivan Perišić je asistirao u čudesnom Tottenhamovom preokretu

Dosta kontroverze i ljutnje izazvale su nove, jako duge nadoknade u Premier ligi koje su uvedene po uzoru na Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali Tottenhamovi navijači sigurno će svesrdno pozdraviti novo pravilo nakon ovog vikenda.

Ne možemo se zaista sjetiti kada je netko preokrenuo utakmicu golovima u 98. i 100. minuti, a da se nije radilo o produžecima, već o susretu na 90 minuta. Baš to se dogodilo Spursima danas kod kuće u utakmici protiv Sheffield Uniteda.

Heroj preokreta svakako je Dejan Kuluševski koji je dao pobjednički pogodak u 100. minuti, ali dosta će se pričati i o Richarlisonu. Brazilac je potrošio sve kredite u prvih 11, a nije briljirao ni u reprezentaciju pa je najavio da će raditi na svom mentalnom zdravlju. Sigurno će mu pomoći to što je danas ušao s klupe i zabio za izjednačenje, a onda i asistirao kod drugog gola.

98 – Spurs went into the 98th minute trailing to Sheffield United before winning 2-1, the latest winning comeback by a side in Premier League history, surpassing their own record (95th min v Leicester in January 2022). Spursy? pic.twitter.com/MnPfHHLOu3

— OptaJoe (@OptaJoe) September 16, 2023

A za taj izjednačujući gol asistirao mu je Ivan Perišić koji je također ušao s klupe. Nakon što je u 73. goste u vodstvo doveo Gustavo Hamer, uslijedila je opsada gostujućeg bloka koji je probijen u osmoj minuti dodatka kada je hrvatski reprezentativac izveo korner, a Brazilac glavom pogodio za 1-1.

Richarlison je prošle sezone imao tek jedan gol za Spurse u Premier ligi pa je izjednačio taj učinak sad u petom kolu, a ubrzo je dodao i asistenciju te postao junak preokreta. Dvije minute nakon svog gola je ušao u kazneni prostor po lijevoj strani pa ostavio Kuluševskom, a Šveđanin je kompletirao preokret sjajnim udarcem s 14 metara.

U 20 minuta tako je Brazilac skoro izjednačio čitav prošlosezonski učinak, a Perišić je upisao prvu ligašku ovosezonsku asistenciju. Ima jednu u EFL Kupu te dvije za Vatrene protiv Latvije, a nadamo se da je ovim igrama zaslužio i koju minutu više.

Spursi tako u pet kola imaju 13 bodova te su i dalje bez poraza, a Opta tvrdi da je ovo najkasniji povratak u povijesti Premier lige jer gubili su do 98. minute. Stari rekord? Također Spursi iz siječnja prošle godine kad su protiv Leicestera bili u zaostatku u petoj minuti nadoknade pa ipak dobili.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr