Dinamo je rutinski dobio Slaven Belupo, a u svom debiju odmah je zabio Gabriel Vidović

Napokon su Sergej Jakirović i Dinamo dočekali jedan normalan i miran dan u uredu, barem što se utakmica tiče. Nakon turbulencija protiv Sparte, emocijama nabijenog derbija s Rijekom pa kaosa u Osijeku, stigla je pauza za malo treninga i padanja prašine, a onda i dolazak Slaven Belupa te rutinska pobjeda Modrih od 3-0.

Od samog početka Dinamo je dominirao nad sastavom Roya Ferenčine, ali prva zaista velika šansa pripala je gostima u 24. minuti. Ärber Hoxha prošao je lijevo pa ubacio, a potpuno sam na drugoj strani ostao je Matej Šakota. Pucao je Slavenov igrač s kojih sedam metara, ali Ivan Nevistić je sjajno skinuo.

A da se potvrdi ona nogometna o primanju kada ne zabiješ, pobrinuo se debitant Gabriel Vidović. Mladi Vatreni stigao je u Maksimir na posudbu iz Bayerna te je u debiju došao i do prvijenca. Odmah je pokazao sve što zna, na lijevoj strani namjestio se na udarac sa 17 metara pa je neobranjivo poslao loptu u malu mrežicu suprotnog kuta u 25. minuti.

Nastavio je Dinamo i nakon toga dominirati, ali do poluvremena pogodaka nema. A u nastavku je bilo vrlo svečarski, stigao je Maksimir nakon mladića proslaviti i one stare snage. Točnije, rođendan i produženje ugovora Brune Petkovića pa i povratak Arijana Ademija.

I u drugom dijelu je Slaven imao prvu veliku šansu gdje je Dilan Ortiz u petercu promašio jednu loptu u mat situaciji, a onda je odmah stigla kazna. U 50. minuti Marko Bulat odradio je većinu posla, oslobodio hrpu prostora pa ostavio povratnu koju je Petković samo s 10 metara plasirao za 2-0 i svoj peti ovosezonski klupski pogodak.

U 66. su Modri došli i do 3-0 i to autogolom, ali autogolom svog igrača. Daniel Štefulj odrađuje posudbu u Koprivnici, ali sada je pogriješio i dubinsku loptu skrenuo u svoj gol za tri gola prednosti Dinamom.

U 84. su maksimirske tribine pozdravile i Ademijev povratak koji je tako zaokružio jednu mirnu i lijepu zagrebačku utakmicu iz perspektive prvaka.

Dinamo je tako upisao treću ligašku pobjedu u nizu te je već na drugom mjestu s 13 bodova, dok je Slaven ostao na svojih šest poena i pretposljednjem, devetom mjestu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr