Dobar posao gastarbajtera: Kramarić golom, a Majer asistom začinili su pobjede svojih ekipa

Nakon što je hrvatska reprezentacija jako dobro odradila svoja dva dvoboja u kvalifikacijskom prozoru, očito su reprezentativci to dobro raspoloženje prenijeli u klubove, barem što se Bundeslige tiče. Posebno se to odnosi na Andreja Kramarića i Lovru Majera.

Jer obojica su sudjelovala u golovima svojih momčadi, i to u pobjedama. Kramarić je za Hoffenheim pogodio nakon samo 48 sekundi igre na gostovanju kod Kölna, dok je Majer upisao svoju prvu asistenciju u dresu Wolfsburga Nike Kovača, i to za prvi pogodak u domaćem slavlju nad Union Berlinom.

No, krenimo redom. Dakle, igrala se tek prva minuta susreta Kölna i Hoffenheima kada su gosti ubacili iz auta, a nakon serije dodavanja i odbijanaca stigla je lopta na drugu stativu gdje ju je s kakvih osam metara Kramarić zakucao u gol.

Bio mu je to već četvrti klupski pogodak ove sezone, drugi ligaški, a šesti ukupno jer i za Vatrene je sada u rujnu dao dva komada. No, glavna priča dana sigurno će biti Florian Grillitsch. Austrijanac je u 28. minuti iskoristio glupo izlijetanja golmana i loše odbijenu loptu pa je s centra sjajno pogodio prazan gol za 2-0 i svakako jedan od bundesligaških pogodaka sezone.

Do kraja su na svakoj strani po gol zabili još Maximilian Beier te Davie Selke pa Hoffenheim s 3-1 upisuje treću pobjedu u nizu i penje se na peto mjesto s devet bodova na kontu. Toliko ima i Kovačev Wolfsburg koji je doma svladao Union, novopečenog člana Lige prvaka.

Opet je zapuhao hladan danski vjetar je Jonas Wind još je jednom zabio, već šesti put ove sezone za Wolfsburg. Ovaj put u 12. minuti susreta asistirao mu je Majer s kojim je odigrao sjajan dupli pas pa doveo domaćina u vodstvo udarcem s 10 metara.

Union je izjednačio u 28. opet svojim najjačim oružjem, ubačajem pa glavom, a ovaj put Robin Gosens je strijelac. No, do poluvremena se Wolfsburg vratio u vodstvo, a na kraju i pobjednički pogodak u 31. minuti dao je Joakim Maehle sjajnim volejem nakon odbijanca iz kornera, čisto da vidimo da Union može i primiti gol nakon prekida.

Josip Juranović u ovom je porazu ušao u 73. minuti, a dobro se danas od Hrvata nije proveo ni Dion Drena Beljo koji je zamijenjen na poluvremenu u teškom Augsburgovom porazu kod RB Leipziga. U tih prvih 45 minuta koje je Beljo odigrao, Leipzig je dao sva tri gola i slavio 3-0.

Napomenimo još da je i Borussia Dortmund gubila 2-1 na gostovanju kod Freiburga do ulaska u zadnjih pola sata, ali onda su Donyell Malen, Mats Hummels i Marco Reus golovima donijeli Borussiji pobjedu od 4-2.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr