Nova mladost Stare dame: Juve je u sezonu krenuo sjajno, i to uglavnom na Vlahovićev pogon

Iako je prošla sezona za Juventus bila posve kaotična i zaista vrlo razočaravajuća za standarde koji se njeguju u Torinu, Max Allegri to ipak nije platio poslom na ljeto. I pokazuje se to zasad kao dobra odluka čelnika Stare dame jer Juve je u novu kampanju Serie A krenuo kudikamo bolje.

Nakon prošlosezonskog sedmog mjesta nakon oduzimanja, vraćanja i opet oduzimanja bodova pa i odustajanja od Europe, na kraju je Juve malo počistio kadar na ljeto pa je Allegri poveo momčad u neki novi početak. I to zasad izgleda jako dobro.

Svladali su Bianconeri doma i Lazio s 3-1 u četvrtom kolu i stigli do svog 10. boda, a ovisno o raspletu milanskog derbija navečer dočekat će peto kolo na drugom ili diobi prvog mjesta talijanske ljestvice.

U svemu tome glavna pokretačka snaga nesumnjivo je Dušan Vlahović. I srpski napadač prošle je sezone imao uspona i padova pa je Serie A zaključio s 10 pogodaka, a u četiri kola nove sezone već ima četiri zgoditka.

Nakon što je zabio u prva dva kola, malo je golgeterski pauzirao protiv Empolija, ali brzo se vratio starim navikama pa je Rimljanima zabio doppiettu. Prvi je zabio već u 10. minuti i to je bila prva polovica sjajnih pola sata gdje je domaćin već riješio susret.

Visoki pritisak Juventusa rezultirao je osvojenom loptom na sredini, a onda slijedi sjajna akcija na desnoj strani pa ubačaj Manuela Locatellija koji je Vlahović volejem sa sedam metara pospremio u mrežu. Već u 27. minuti je i 2-0, pogodio je Federico Chiesa nakon još jedne akcije s desne strane pa proslijeđene lopte na lijevu stranu gdje je Talijan zakucao s nekih 14 metara sjajnim udarcem.

Otišlo se s 2-0 na poluvrijeme, a onda je u 65. Luis Alberto smanjio za goste. No, desna strana Juventusovog napada je briljirala danas pa je tek dvije minute kasnije probio i povukao Weston McKennie pa opalio dijagonalu, a Vlahović je to sjajno primio i još bolje opalio sa 16 metara za 3-1.

23-godišnji Srbin sada broji četiri gola i asistenciju u četiri nastupa, a Juve još čeka na poraz. U Laziju nije sve tako idealno i u Rimu se broji tek jedna pobjeda u četiri kola, i to ona nad prvakom Napolijem.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr