Slavi se na sjeverozapadu Engleske jer Burnley je uzeo svoj prvi bod od povratka u Premiership

Peto kolo Premier lige očito je idealan trenutak da Burnley ostvari svoj prvi bod od povratka u elitno društvo. Prilagodba nije bila laka, čak ni nakon što je ekipa Vincenta Kompanyja pregazila Championship pa u prva tri susreta Burnley nije bio ni blizu.

No, dočekali su na sjeverozapadu Engleske gostovanje kod Nottingham Foresta koji je ovaj dvoboj dočekao osokoljen pobjedom nad Chelseajem. No, nije ju uspio oploditi pa će se morati zadovoljiti tek bodom uz gol Calluma Hudson-Odoija u debiju za novi klub.

A u Burnleyu će slaviti Zekija Amdounija. Švicarski veznjak stigao je ovog ljeta iz Basela i već je zabio u EFL Kupu i slavlju nad istim suparnikom, a očito je naumio Forestu ove sezone uzimati mjeru pa je zabio i za vodstvo večeras, u 41. minuti.

Sjajno je Luca Koleosho prošao lijevim krilom pa poslao loptu u sredinu, a ona se odbila 22-godišnjem Švicarcu koji je još sjajnije pogodio lijevom nogom sa 17 metara za vodstvo gostiju.

No, još će Burnley pričekati na prvu pobjedu jer u 61. se Hudson-Odoi, koji je tek stigao iz Chelseaja, predivno u gornjem lijevom kutu kaznenog prostora izvukao na desnu nogu i pogodio gornji suprotni kut za pravu ljepoticu od gola.

U 77. je pogodio Lyle Foster za Burnley, ali novog vodstva nema jer je bilo igranja rukom pri postizanju gola. Nije išlo Fostera danas jer u petoj minuti nadoknade dobio je i crveni karton, ali Burnley je ipak izdržao.

Forest je tako uzeo sedmi bod te je na osmom mjestu, dok se Burnley pridružio Sheffield Unitedu i Evertonu u društvu momčadi koje imaju jedan bod. Jedini bez učinka tako je i dalje tek Luton na samom dnu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr