Mbappéova nadmoć: PSG je očitao lekciju Borussiji Dortmund na Parku prinčeva

PSG je na najbolji mogući način reagirao na neočekivani domaći poraz od Nice u prošlom kolu prvenstva Francuske. Momčad Luisa Enriquea na Parku prinčeva je ugostila Borussiju Dortbmund i u potpunosti je nadigrala.

Domaćin je slavio s 2-0 i bio bolji, brži i dominantniji od samog početka. Dortmund se solidno branio u prvom dijelu, ali niti u jednom trenu nije izgledao kao da se može nositi s PSG-om. Iako, vjerojatno će se još pričati o penalu dosuđenom za domaćina, nakon što je Niklas Süle u 48. igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru.

⚠️ | QUICK STAT

Kylian Mbappé’s remarkable run for PSG continues:

⚽️🅰️ v Lens (15 April)
⚽️⚽️ v Angers
⚽️ v Lorient
⚽️ v Troyes
⚽️⚽️ v Ajaccio
⚽️⚽️ v Auxerre
🅰️ v Strasbourg
⚽️ v Clermont
⚽️ v Toulouse
⚽️⚽️ v Lens
⚽️⚽️ v Lyon
⚽️⚽️ v Nice
⚽️ v Borussia Dortmund

🤯#PSGBVB #UCL pic.twitter.com/UxapokGcn8

— Sofascore (@SofascoreINT) September 19, 2023

Kylian Mbappé realizirao je kazneni udarac za 1-0 i tako došao do svog osmog pogotka u petoj utakmici ove sezone. U posljednjih 13 utakmica za parišku momčad zabio je 18, a pritom i podijelio dvije asistencije. No, potez dana pripao je Achrafu Hakimiju; bivši Dortmundov bek napravio je slalom u kaznenom prostoru svojih nekadašnjih suigrača i zabio za konačnih 2-0.

Dortmund je utakmicu završio s jednim jedinim udarcem unutar okvira gola i sa samo 32 posto posjeda. Mogli su gosti nadrapati još i više, budući da je Vitinha u prvom poluvremenu pogodio i gredu. Morat će pokazati više žele li ostaviti trag u Europi ove sezone.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr